"GÜNDEM"

Macaristan Başbakanı: “Müslüman İstilacı İstemiyoruz”

Almanya’da bir gazeteye röportaj veren Macaristan Başbakanı Victor Orban, mültecileri “Müslüman istilacılar” olarak niteledi.

11 Ocak 2018 admin

Macaristan’da sağ popülist Fidesz Partisi Başkanı ve Başbakan Victor Orban, Alman Bild gazetesi  ile röportaj yaptı. Orban kendisine mültecilerle ilgili yöneltilen soruya, Macar halkının ülkeye gelenleri Müslüman mülteciler olarak değil, “Müslüman istilacılar” olarak gördüklerini söyleyerek cevap verdi.

Macar Başbakan röportajda ülkesi Macaristan ve Avrupa Birliğinin politikaları ile “mülteci krizi” hakkında soruları cevapladı. Röportajda, Macar halkının neden mülteci istemediği sorusunu Orban, “Biz onları Müslüman mülteciler olarak görmüyoruz, onları Müslüman istilacılar olarak görüyoruz.” diyerek cevapladı. Suriye’deki savaştan kaçan  insanların “ekonomik göçmenler” ve “istilacı’”olduklarını savunan Orban, disiplin konusunda örnek olan Almanya gibi bir ülkede, kaosun, anarşinin ve yasa dışı sınır geçişlerinin iyi bir şey olarak görülmesini anlamadığını ifade etti. Çokkültürlülüğün bir ilüzyon olduğunu savunan Başbakan, Müslümanların “paralel toplumlar” yarattığını, bu sebeble Hristiyan ve Müslümanların hiçbir zaman kaynaşamayacağını iddia etti.

Aynı röportajda Orban, kendisinin ayrıca Macaristan halkı adına konuştuğunu ve halkının da göçmenleri istemediğini belirterek, bunun ülkenin kimliği ve egemenlik meselesi olduğunu söyledi. Orban’a göre Macar halkının Macaristan topraklarında kimlerin kalabileceğine karar verme hakkının korunması gerekiyor (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler