"GÜNDEM"

NSU Davası: Başsanık İçin En Yüksek Ceza Talebi

Örgütün ilk katlettiği isim olan Enver Şimşek’in oğlu, başsanık Zschaepe için en yüksek cezanın verilmesini istedi

11 Ocak 2018 admin

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılarda bulunmakla suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının Salı günkü duruşmasında, örgütün 9 Eylül 2000’de katlettiği Enver Şimşek’in oğlu Abdülkerim Şimşek dinlendi. Yaklaşık 5 yıldır süren NSU davasının 403’üncü duruşması Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde görüldü. Şimşek, davanın başsanığı Beate Zschaepe için en yüksek cezanın verilmesini talep ederken, örgüte yardım ve yataklık etmekle suçlanan ve tutuksuz yargılanan Carsten S’nin ise özrünü kabul ettiğini bildirdi.

 

“Babamı Son Kez Görebildim”

Olay yaşandığında 13 yaşında olduğunu hatırlatan Şimşek, yatılı okuduğu okuldan öğretmeni tarafından Nürnberg’e gitmesi gerektiğinin söylendiğini ve hastanede babasını son kez görebildiğini belirtti. Şimşek, şu anda kendisinin iki yaşında bir kızı olduğuna işaret ederek, ”Kızıma dedesinin Naziler tarafından katledildiğini anlatmak zorundayım.” dedi.

 

Almanya’nın En Büyük Davası: NSU

6 Mayıs 2013 tarihinde Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi 6 numaralı Ağır Ceza Mahkemesinde NSU davası başladı. Davada şu ana dek 403 duruşma gerçekleştirildi. Davanın baş sanığı Beate Zschäpe’nin beraberinde yardım ve yataklık suçlaması ile 4 kişi daha yargılanıyor. Zschäpe, ağır kundaklama, 10 cinayette suç ortaklığı ve terör örgütü kurma ve örgüt üyeliği ile suçlanıyor. 2011 yılından bu yana Beate Zschäpe ve 9 cinayette kullanılan Ceska marka silahı tedarik etmekle suçlanan Ralf Wohlleben tutuklu bulunuyor.

 

NSU Terör Örgütü Nedir?

Nasyonal Sosyalist Yeraltı adlı aşırı sağcı terör örgütünün Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve beraberindeki Beate Zschäpe tarafından kurulduğu düşünülüyor. Kökeni Thüringen eyaletinin Jena kentindeki aşırı sağcı çevrelere uzanan terör hücresi, 2000 ve 2007 seneleri arasında farklı eyaletlerde 8’i Türk, biri Yunan ve biri polis memuru olmak üzere toplam 10 kişiyi öldürmek, 2 bombalı saldırı ve 15 soygun düzenlemekle suçlanıyor. 2011 yılının Kasım ayında bir karavanda ölü bulunan Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos’un tutuklanmamak adına intihar ettikleri öne sürülmüştü. Bununla beraber örgüt bir itiraf videosunda kendi kendini deşifre etmişti. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler