"Almanya"

Almanya | Camiye Molotoflu Saldırıyı PKK Üstlendi

Almanya’nın Lauffen şehrindeki camiye molotofla yapılan saldırıyı PKK üstlendi.

9 Mart 2018 admin

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Akşemsettin Camisi’ne dün gece saat 2.00 sularında molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırının ertesi günü, 9 Mart’ta “Roja Civan” isimli bir internet sitesinde bir video yayınlanarak saldırının “Kürt gençler tarafından ‘faşist’ Türk devletinin Afrin’deki saldırılarına intikam” olarak düzenlendiği ifade edildi. Saldırının üstlenildiği Almanca internet sitesinde terör örgütü PKK ve elebaşısı Abdullah Öcalan’la ilgili içerikler yayınlanıyor.

Akşemsettin Camisi’ne düzenlenen saldırının videosunda 4 kişinin ellerinde molotoflarla cam ve kapılara saldırdığı, içlerinden birinin ise elindeki taşlarla camları kırıp saldırganların hep birlikte kaçtığı görülüyor.

Terör propagandasının yapıldığı sitede “Kürt gençlerinin direnişlerini ve aksiyonlarını Afrin’e yönelik saldırıların sürdüğü her gün daha da arttıracakları” ifade ediliyor.

“Saldırıda Kimseye Zarar Gelmemesi Büyük Bir Şans”

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada saldırıdan kimsenin yara almadan kurtulmuş olmasının büyük bir şans olduğunu belirtmişti. Müslümanlara ve İslami kurumlara yönelik saldırılardaki şiddet dozunun artmasının endişe verici olduğunu söyleyen Altaş, “Şu ana kadar gerçekleşen saldırılarda yalnızca birkaç vakada failler tespit edilebildi.” demişti.

Geçtiğimiz yıl Almanya’da yayınlanan resmî rakamlara göre Müslümanlara ve İslami müesseselere yönelik yaklaşık 1000 saldırı kayıt altına alındı. Resmî mercilerin “İslam düşmanlığı” motivasyonunu birçok vakada kayıt altına almamaları ya da birçok saldırının polise bildirilmemesi gibi nedenlerle bu sayının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. (ezk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler