"Almanya"

Almanya | Lauffen Şehrinde Camiye Molotoflu Saldırı

Almanya’nın Baden-Württeemberg Eyaletinde Lauffen şehrinde İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Akşemsettin Camisi’ne dün gece saat 2.00 sularında molotoflu saldırı düzenlendi.

9 Mart 2018 admin

5 gün önce Almanya’nın Bremen şehrinde duvarlarına küfürlü sloganların yazıldığı Fatih Camisi’nin ardından dün gece Lauffen şehrinde Akşemsettin Camisi molotoflu saldırıya uğradı. Cami bünyesinde çocukların ders gördüğü sınıflara ve cami imamının kaldığı misafirhaneye giden kapıya atılan molotof, kapıda ve yanındaki camda büyük hasar meydana getirdi. Ayrıca koridorda çıkan yangın ufak çaplı hasar oluşturdu.

“Bu Bir Sarhoşun Yapacağı Saldırı Değil”

Konuyla ilgili Perspektif’e konuşan Akşemsettin Camii Başkanı Yaşar Tokmak, cami hocasının çıkan gürültüyü duymasıyla kapıya koştuğunu, yangınınsa hemen söndürüldüğünü belirtti. Polis istasyonuyla cami arasında 50 metreden daha az bir mesafenin bulunduğunu belirten Tokmak, saldırganın bir arabaya binip uzaklaşırken bir apartman sakini tarafından görüldüğünü ifade etti. Saldırının düzenlendiği binada 40 tane farklı daire bulunuyor.

Almanya’da camilere yönelik saldırı dalgasının ardından camide güvenlik kamerası kurmak için çalışma başlattıklarını, ardından bu saldırının meydana geldiğini belirten Tokmak’a göre saldırı bariz İslam karşıtlığı nedeniyle işlenmiş gibi görünüyor. “Molotof ile bir camiye saldırmak, bir sarhoşun ya da taşkın bir gencin yapabileceği bir şey değil. Molotof almak, saldırıyı hemen yakındaki polis istasyonuna rağmen gerçekleştirmek, bariz bir İslam düşmanlığının olduğunu gösteriyor.” diyen Tokmak, aynı bölgede iki sene önce de Ludwigsburg’ta IGMG’ye ait başka bir caminin molotoflu saldırıya uğradığını belirtti.

Perspektif’in Lauffen Polis Şubesi’nden edindiği bilgiye göre saldırıda “siyasi motif” olup olmadığına dair polisin elinde henüz bir veri yok. Aynı şekilde Almanya’da siyasi motivasyonlu suçlarla ilgili soruşturmaları takip eden emniyet biriminin (Alm. “Staatsschutz”) dosyayı üstlenip üstlenmediğiyle ilgili de bir açıklama yapılmadı.

Her Saldırı Polise Bildirilmiyor

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş saldırıya dair yazılı bir açıklama yaptı. Saldırıdan kimsenin yara almadan kurtulmuş olmasının büyük bir şans olduğunu belirten Altaş, Müslümanlara ve İslami müesseselere yapılan saldırılardaki şiddet dozunun giderek artmasının endişe verici olduğunu söyledi. “Şu ana kadar gerçekleşen saldırılarda yalnızca birkaç vakada failler tespit edilebildi.” diyen Altaş, bu durumda cezanın caydırıcılığı ilkesinin de etkili olamadığına dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl Almanya’da yayınlanan resmî rakamlara göre Müslümanlara ve İslami müesseselere yönelik yaklaşık 1000 saldırı kayıt altına alındı. Özellikle resmî mercilerin “İslam düşmanlığı” motivasyonunu birçok vakada kayıt altına almamaları ya da her saldırının polise bildirilmemesi gibi nedenlerle bu sayının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. (ezk)

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler