"Almanya"

Almanya | “Cami Saldırılarında Şiddetin Niteliği Yeni Bir Boyuta Taşındı”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, İçişleri Bakanı Horst Seehofer’e Almanya’daki Müslümanlara, camilere ve ibadethanelere yönelik saldırılar münasebetiyle bir açık mektup yayımladı.

16 Mart 2018 admin

Art arda cami saldırılarının gerçekleştiği Almanya’da İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG), ibadethaneleri hedef alan saldırılara karşı önlemlerin alınması ve faillerin cezalandırılması adına yeni İçişleri Bakanı Horst Seehofer’e hitaben bir açık mektup yayımladı. IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş tarafından kaleme alınan açık mektupta “şiddetin niteliğinin yeni bir boyuta taşındığı” vurgulanırken, süregelen tehdit ortamına rağmen kamuoyunun ilgisizliğine dikkat çekildi.

Bremen, Lauffen, Berlin, Itzehoe ve Ahlen şehirlerinde bulunan camilere çeşitli saldırıların gerçekleştirildiği Almanya’da 2018 yılının başından bu yana Müslümanlara ait kuruluşların yaklaşık 20 kez saldırıya uğradığını hatırlatan Altaş, Lauffen şehrindeki IGMG camisine yapılan saldırıda ise açıkça insanların canına kastedildiğini aktardı.  Almanya genelinde yaşayan Müslümanların saldırılar sebebiyle endişeli olduğunu kaydeden Altaş, yetkilileri benzer saldırıların yaşanmaması adına önlem almaya çağırdı ve ekledi: “İbadethaneleri hedef alan bu terör saldırılarının sadece Müslümanları değil, aynı zamanda toplumun tamamını ilgilendirdiğini unutmamak gerekir.”

8 Mart gecesi Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaletinde Lauffen şehrindeki İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Akşemsettin Camisi’ne terör örgütü PYD/PKK yandaşları tarafından molotoflu saldırı düzenlenmişti. Cami bünyesinde çocukların ders gördüğü sınıflara ve cami imamının kaldığı misafirhaneye giden kapıya atılan molotof, kapıda ve yanındaki camda büyük hasar meydana getirdi. Ayrıca koridorda çıkan yangın ufak çaplı hasar oluşturmuştu.

Geçtiğimiz yıl Almanya’da yayımlanan resmî rakamlara göre Müslümanlara ve İslami müesseselere yönelik yaklaşık 1000 saldırı kayıt altına alındı. Resmî mercilerin “İslam düşmanlığı” motivasyonunu birçok vakada kayıt altına almamaları ya da birçok saldırının polise bildirilmemesi gibi nedenlerle bu sayının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler