"Almanya"

Almanya | Ulm’da Camiye Molotoflu Saldırı

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Ulm kentinde bir camiye molotof kokteyli atıldı.

19 Mart 2018 admin

İslam Toplumu Milli Görüş’e (IGMG) bağlı camiye saat 03.00 sularında düzenlenen saldırı sonrası çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Kimliği belirlenemeyen kişilerce gerçekleştirilen saldırıda caminin pencerelerine molotof kokteyli atıldı. Camide çıkan yangın, civar sakinlerinin itfaiye ekiplerine haber vermesinin ardından yapılan müdahalede söndürüldü.

Cami derneğinin eski başkanı İsa Baykuş, olayın çevre sakinleri tarafından polis ve itfaiyeye haber verildiğini, yangının büyümeden kontrol altına alınmasıyla büyük bir felaketin önüne geçildiğini söyledi. Baykuş, “Olayın ardından polis inceleme başlattı. Yetkililerden saldırganların bir an önce bulunup cezalandırılmasını istiyoruz.” dedi.

“İnsanların Hayatı Hiçe Sayılıyor”

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Failler hedeflerini gerçekleştirip camları molotof kokteyliyle kırabilmiş olsalardı yaşanacakları düşünmek bile istemiyoruz. Güvenlik birimlerinden olayı eksiksiz bir şekilde aydınlatmalarını ve failleri adalete teslim etmelerini talep ediyoruz.” dedi. Altaş saldırıya ilişkin ayrıntılar da paylaştı: “Saldırının olduğu caminin üst katlarında en az yedi kişi vardı, binanın hemen bitişiğindeki dairelerde de insanlar uyuyordu. Bundan önceki cami saldırılarında olduğu gibi failler bu saldırılarında da insanların hayatını hiçe saydılar.”

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün de dün (18 Mart) yayımladığı açıklamada artan cami saldırılarını hatırlatarak yetkililere çağrı yapmıştı. Ergün, “Artık camilerimize yapılan saldırılara dur denilmesi için siyasilerin, güvenlik birimlerinin ve kamuoyunun gereken hassasiyeti göstermesi ve harekete geçmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullanmıştı.

 2018’de 27 Cami Saldırısı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dış İlişkiler Müdürü Zekeriya Altuğ, geçen hafta yaptığı açıklamada, sadece yılbaşından bu yana Almanya’da 27 camiye saldırı düzenlendiğini, 2017 yılının tamamında bu sayının 100 olduğunu belirtmişti. (AA, P)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler