"ABD"

ABD | İslam Toplum Merkezi’ne Saldıran İki Kadın Tutuklandı

ABD’de İslam Toplum Merkezi’ne girerek Müslümanlar hakkında hakaret içerikli video hazırlayan iki kadın, yetkililer tarafından tutuklandı.

20 Mart 2018 admin

ABD’nin Arizona eyaletinde iki kadın, İslam Toplum Merkezi’ne girerek, Müslümanlar ve Müslümanlık inancı ile alay eden açıklamalar yaptı. Merkez içerisindeki birçok malzemeye zarar verip, bunları video kayda alan iki kadın, görüntülerin fark edilmesinden sonra yetkililer tarafından tutuklandı.

Tahnee Gonzales and Elizabeth Dauenhauer isimli iki kadın, yanlarındaki üç çocuk ile birlikte 4 Mart’ta Arizona eyaletinin Tempe kentinde bulunan İslam Toplum Merkezi’ne izinsiz şekilde girerek cami içerisindeki el ilanları ve broşürleri topladı. Gerçekleştirdikleri bu saldırıyı canlı olarak Facebook üzerinden paylaşan iki kadın, görüntülerin yerel bir gazeteci tarafından fark edilip cami yetkililerini uyarması sonucu başlatılan soruşturmada suçlu bulunup tutuklandılar. Yerel polis sözcüsü Ron Elcock, yaptığı açıklamada, iki kadının, Tempe İslam Toplumu Merkezi’nin özel mülküne izinsiz şekilde girdikleri ve cami içerisindeki birçok malzemeyi dışarı çıkardıkları gerekçesiyle ‘hırsızlık suçlaması’ ile tutuklandıklarını bildirdi.

Merkezin güvenlik kameralarından da onaylanan görüntülerde, kadınların videoyu çekme amaçlarını ‘Amerika’nın karşı karşıya olduğu tehdidi göstermek’ olarak ifade ettikleri görülüyor. Videoda, Müslümanların ‘pedofili’ olduklarını ve ‘keçi gibi koktuklarını’ söyleyen kadınlardan biri, cenaze aracına binen çocukları, Müslümanların dokundukları şeylerden uzak durması konusunda uyararak, bunların ‘hastalık içerisinde’ olabileceğini iddia ediyor. Kadınlardan bir diğeri ise,  caminin içerisinde silah kullanımını yasaklayan bir çok işaret olmasına rağmen, içeride silahların olabileceğini; çünkü Müslümanların her zaman insan öldürdüklerini söylüyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan cami imamlarından Ahmad Al-Akoum, olayın, merkezde kimsenin olmadığı bir sırada gerçekleştiğini belirtti. İslam ve Müslümanlarla ilgili cahilce fikirlere sahip insanları hâlâ görüyor olmanın oldukça acı verici olduğunu söyleyen Al-Akoum, bu olayın masum çocukların gözleri önünde ve onlara hoşgörüsüz olmayı öğretir şekilde gerçekleşmesinden oldukça rahatsız olduğunu ifade etti. İmam ayrıca, merkezin 11 Eylül 2001 sonrası süreçte bir çok kez tacize uğradığını ekledi. ABD’de Müslüman karşıtı olaylarda, 2015 yılından bu yana ciddi şekilde artış görülüyor. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler