"CAMİ SALDIRILARI"

Almanya | Ulm’daki Cami Saldırısına İlişkin 4 Tutuklama

Almanya'nın Ulm kentindeki İslam Toplumu Milli Görüş'e (IGMG) bağlı camiye yönelik saldırıya ilişkin 4 kişi tutuklandı.

30 Mart 2018 admin

Almanya’nın Baden-Württemburg eyaletinin Ulm kentinde İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na (IGMG) bağlı camiye yönelik 19 Mart’ta düzenlenen molotof kokteylli saldırıyla ilgili 4 kişinin tutuklandığı bildirildi. Ulm Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili yoğun soruşturma neticesi dün 18 ila 27 yaşlarında 4 kişinin yakalandığı belirtildi.

Üç zanlının olayın gerçekleştiği vakitte caminin yakınında oldukları, dördüncü kişinin de saldırıda kullanılan malzemeleri temin ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, zanlılardan birisinin itirafta bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, Stuttgart Savcılığının talebiyle bugün hakim karşısına çıkarılan zanlıların tutuklandığı ve cezaevine konulduğu ifade edildi. Zanlılar hakkında cinayete teşebbüs ve kundaklama suçlamasıyla yürütülen soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Camiye 19 Mart saat 03.00 sularında düzenlenen saldırıdan sonra çıkan yangın büyümeden söndürülmüş ancak caminin duvarında hasar oluşmuştu. Olayın ardından cami çevresinde molotof kokteylleri bulunmuştu.

“Saldırılarda İnsan Hayatı Hiçe Sayılıyor”

IGMG Genel Sekreter Bekir Altaş, Ulm’daki cami saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada “Failler hedeflerini gerçekleştirip camları molotof kokteyliyle kırabilmiş olsalardı yaşanacakları düşünmek bile istemiyoruz. Güvenlik birimlerinden olayı eksiksiz bir şekilde aydınlatmalarını ve failleri adalete teslim etmelerini talep ediyoruz.” demişti. Altaş saldırıya ilişkin ayrıntılar da paylaşmıştı: “Saldırının olduğu caminin üst katlarında en az yedi kişi vardı, binanın hemen bitişiğindeki dairelerde de insanlar uyuyordu. Bundan önceki cami saldırılarında olduğu gibi failler bu saldırılarında da insanların hayatını hiçe saydılar.”

Almanya’da bu yılın başından itibaren camilere yönelik 30’dan fazla saldırı düzenlendi. Bu saldırıların büyük bölümünün PYD/PKK yandaşlarınca gerçekleştirildiği düşünülüyor. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler