"CAMİ SALDIRILARI"

Quebec Saldırganı “İnsanları Kurtarmak İçin” Camiye Saldırmış

Quebec’deki cami saldırısında 6 kişiyi öldüren saldırgan, saldırıyı “insanları korumak için” yaptığını söyledi.

16 Nisan 2018 admin

Quebec’deki cami saldırısında 6 Müslüman’ı katleden saldırganın yargılandığı dava ile ilgili yeni bir video yayımlandı. Videoda göre saldırgan, saldırının amacı olarak “insanları terörist saldırılardan korumak” istemesini gösterdi.

Geçtiğimiz yıl ocak ayında Kanada’nın Quebec şehrindeki İslami Kültür Merkezi’ne gerçekleştirdiği saldırı ile cemaatten 6 kişinin ölümüne neden olan Alexandre Bissonnette’nin ifadesinin alındığı videoda saldırgan, saldırıyı Kanada’nın daha fazla göçmen alacağını duyduktan sonra yaptığını söyledi. Kendisinin medyada gösterildiği gibi “canavar” ya da “terörist” olmadığını ifade eden 28 yaşındaki fail, başka insanların hayatlarını kurtarabilmek için bu saldırıyı gerçekleştirdiğini ve bu eylemler sayesinde belki de yüzlerce kişinin hayatının terörist saldırılardan kurtarılacağını iddia etti.

Yayınlanan videoda, ilk olarak 2014 yılında Ottowa’daki ve 2016 yılındaki Nice’deki saldırılardan bahseden Bissonnette, daha sonra terör saldırılarının olduğu bir dizi ülkenin ismini sıralıyor. Bissonnette, aylar boyunca ailesinin ve kendisinin de bu terörist saldırılarda öldürüleceği fikrine sahip olduğunu ve bu olayların kafasında “bir şeyler yapması gerektiği” fikrini uyandırdığını söylüyor. Saldırgan, Kanada’nın daha fazla mülteci kabul edeceğini duyduktan sonra ise kendisini kaybettiğini ve bundan dolayı camiye saldırdığını itiraf ediyor. Videonun ilerleyen bölümlerinde ise Bissonnette ayrıca ruhsal bozukluğunun olduğunu, bu yüzden ilaç kullandığını ve hatta 16 yaşındayken intihara kalkıştığını da sözlerine ekliyor.

Mahkeme yetkilisinin eylemden dolayı utanıp utanmadığını sorması üzerine, yaptığının hiç de kötü olmadığını söyleyen Alexander Bissonnette, videonun daha sonraki bölümünde ise bundan dolayı “utanç duyduğunu” ifade ediyor.

Ne Olmuştu?

Bissonnette, 29 Ocak 2017’de Quebec City İslami Kültür Merkezi Camisi’nde ibadet edenlere ateş açmış, 6 kişi yaşamını yitirmiş, 8 kişi yaralanmıştı. Olaydan sonra kaçan Bissonnette, polis tarafından yakalanmış ve sorgusunda, saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf etmişti. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler