"din görevlisi"

Fransa | Paris’te Polislere Din Görevlisi Desteği

Fransa'da son dönemde yaşanan terör saldırıları ve artan intihar vakaları nedeniyle polislere din görevlisi desteği sunuldu. Polislerin karşılaştıkları iş ya da özel hayatlarındaki sorunlar için Müslüman, Katolik, Ortodoks, Protestan ve Yahudi din görevlileri hizmet veriyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te polislerin yaşadığı özel sorunlar için din görevlisi desteği veriliyor. Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre, son dönemde yaşanan terör saldırıları ve artan intihar vakaları sonrası Paris Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yapan 46 bin personel için din görevlisi desteği sunuldu. Katolik, Müslüman, Yahudi, Protestan ve Ortodoks dinine mensup din görevlileri isteyen polislere yardım etmek için görevlendirildi. Din görevlilerinin resimleri ve telefon numaraları Paris Emniyet Müdürlüğü olmak üzere bölgedeki karakollara da asılarak isteyen polislerin bu kişilerle irtibata geçmesine olanak sağlandı. Ayrca fotoğrafların altında yer alan açıklamada da, “Özel ya da iş hayatınızda ciddi bir olay veya sıkıntıyla karşı karşıyaysanız, manevi destek alabilirsiniz.” ifadeleri kullanıldı.

Polisler Arasında İntihar Vakaları Artıyor

2015 ile 2017 yılları arasında Paris Emniyet Müdürü olarak görev yapan Michel Cadot’un özellikle terör saldırıları sonrası polislere manevi destek sunmak amacıyla yürürlüğe koyduğu uygulamaya din görevlilerinden de destek geldi. Protestan papaz Olivier Risnes, asker, jandarma ve itfaiye görevlileri için böyle bir imkan mevcutken polislere de bunun sunulmasının doğal bir durum olduğuna dikkat çekti.

Yahudi polislere hizmet vermek üzere görevlendirilen haham Moïse Lewin de manevi bir boşluğu doldurduklarına dikkat çekti. Yaşanan terör saldırılarının ötesinde polislerin işleriyle ya da özel yaşamlarıyla ilgili yaşadıkları zorlukları maneviyat açısından ele almanın zorunluluğunun hissedildiğine vurgu yaptı. Katolik inancına sahip polislere hizmet veren Denis Chautard da polisler arasında son dönemde giderek artan intihar vakalarına dikkat çekti. Polislik mesleğinin giderek zorlaştığını vurgulayan Chautard, “İnsanların acılarını ve sıkıntılarını paylaşmasının bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Orduda da 40 İmam Görev Yapıyor

Paris Emniyet Müdürlüğü, kendileriyle görüşmek isteyen polislerle rahatça görüşebilmeleri için din görevlilerine Paris’in merkezinde özel bir yer tahsis etti. Ayrıca din görevlilerinin istedikleri anda Paris Emniyet Müdürlüğü’ne girişlerine de müsade edildi. Bu arada yakın zamanda Marsilya Emniyet Müdürlüğü için de aynı uygulamanın düşünüldüğü belirtildi.

Fransa’da 2005 yılında yayınlanan genelge ile orduda da Müslüman din görevlilerin bulunmasının önü açılmıştı. Son olarak Opinion dergisinde yayınlanan bir habere göre Fransız ordusunda 40 civarında imam görev yapıyor.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler