"Almanya"

Almanya | Berlin’de Aşırı Sağ Suçlarında Büyük Artış

Almanya’da aşırı sağ siyasi motifli suçlarda büyük bir artış yaşandı. Veriler aşırı sağ nefret suçlarının en tehlikeli toplumsal sorunlardan biri olduğunu ortaya koyuyor.

Almanya’da kamu düzenini sarsan, toplumsal huzuru tehdit eden nefret ve şiddet eylemleri artıyor. Berlin emniyet birimlerinin verdiği bilgiler ışığında konuyu ele alan Tagesspiegel, nefret suçlarında büyük bir artış yaşandığı bilgisini sütunlarına taşıdı. Polisin verdiği bilgilere göre aşırı sağcılar Berlin’de 2017 yılında, önceki on yıldan daha fazla suç işledi. Yaklaşık 1942 vakıada aşırı sağcılar tarafından işlenen siyasi motifli suçlar kayda geçti. Bu sayı 2016’da 1779 iken, 2015 yılında ise 1686’dıydı. Veriler Yeşiller Partisi’nden June Tomiak’ın konuya ilişkin Berlin Devlet Sekreteri Torsten Akmann’a yönelttiği yazılı önergeye dayanıyor.

Suç Listesi Kabarık: Kin ve Nefrete Teşvik, Hakaret, Tehdit

Öte yandan Berlin Polisi “anayasaya aykırı kuruluşların sembollerinin kullanılması” ile ilgili olarak 812 suç vakıası tespit ettiklerini kaydetti. Burada suçun niteliğine ilişkin detaylı bilgi verilmemesine karşın Hitler selamı ve Nazi sembollerinin internette, propaganda materyallerinde veya kıyafetlerde kullanılması gibi suç ihtiva eden aktivitelerin gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Bunu halkı kin ve nefrete teşvik (369 vakıa), hakaret/iftira (263) ve mülke zarar (208), suça teşvik (74) ve zorlama / tehdit (37) vakıaları takip ediyor. Fiziksel yaralamalar ve kundaklama, soygun gibi şiddet içeren suçların sayısında düşük oranda bir azalma söz konusu.

Berlin polisi aşırı sağ rüzgarından en çok etkilenen bölgenin liberal kabul edilen “Tempelhof-Schöneberg” bölgesi olduğunu kaydetti. Polis bu bölgede 420 suç vakıası yaşandığını ancak bunlardan yalnızca 5’inde şiddet eylemi yaşandığını, geriye kalan büyük bölümünün ise aşırı sağ motifli suçlar olduğunu bildirdi. Bunu Mitte, Pankow, Friedrichshain-Kreuzberg, Lichtenberg ve Neukölln gibi bölgelerin takip ettiği aktarıldı. Tempelhof-Schöneberg bölgesinde işlenen aşırı sağ motifli nefret suçlarının sayısı ise 311 olarak aktarıldı. (muka)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler