"Almanya"

Almanya | Baden-Württemberg’de Camiye Saldırı

Almanya'da DİTİB'e bağlı Ermannhausen Camisi'ne terör örgütü PKK/PYD yandaşları tarafından saldırı gerçekleştirildi. Caminin duvarlarına tehdit mesajları yazıldı. 

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki Ermannhausen şehrindeki bir caminin duvarlarına tehdit mesajı yazıldı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Ermannhausen Camisi’ne saldıran terör örgütü PYD/PKK yandaşları, caminin duvarlarını, tehdit içerikli yazılar yazarak kirletti.

Kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce düzenlenen saldırı yüzünden binada maddi zarar meydana geldi. Sosyal medya hesabından saldırıya tepki gösteren AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, saldırıyı esefle kınayarak cami cemaatine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yeneroğlu, Alman hükümetinden ve emniyet güçlerinden bu tür saldırılara “sıfır tolerans” gösterilmesini, gerekli önlemlerin alınmasını beklediklerini ifade etti.

“İnsan Hayatı Hiçe Sayılıyor”

Almanya‘da 2018 yılının başından bu yana 36 camiye saldırıda bulunuldu. En son Ulm’daki camiye molotof kokteyliyle saldırı düzenleyen 4 kişi, yürütülen soruşturmanın ardından yakalanıp tutuklanmıştı. IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, Ulm’daki cami saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada “Failler hedeflerini gerçekleştirip camları molotof kokteyliyle kırabilmiş olsalardı yaşanacakları düşünmek bile istemiyoruz. Güvenlik birimlerinden olayı eksiksiz bir şekilde aydınlatmalarını ve failleri adalete teslim etmelerini talep ediyoruz.” demişti. Altaş saldırıya ilişkin ayrıntılar da paylaşmıştı: “Saldırının olduğu caminin üst katlarında en az yedi kişi vardı, binanın hemen bitişiğindeki dairelerde de insanlar uyuyordu. Bundan önceki cami saldırılarında olduğu gibi failler bu saldırılarında da insanların hayatını hiçe saydılar.”

Mart ayının sonunda ise bir günde 3 camiye saldırı düzenlenmişti. Herne ve Amberg kentlerindeki 2 camiye, ırkçılar ve terör örgütü yandaşları saldırı düzenlemiş, Kassel’deki Yunus Emre Camisi’ne de sabaha karşı molotof kokteylli saldırıda bulunulmuştu. Kassel’de güvenlik kamerasından 4 kişi olduğu belirlenen kişilerce düzenlenen saldırıda, caminin bazı camları kırılmış, çerçeveleri kısmen yanmuş ve bina duvarlarında hasar oluşmuştu.

Almanya’da yıl başından bu yana camilere, Türklere ait kültür merkezlerine ve işletmelere yönelik çok sayıda saldırı düzenlendi. Bu saldırıların büyük bölümünün terör örgütü PYD/PKK yandaşları tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler