"Başbakan Merkel"

Almanya | Solingen Faciasının 25. Yılı Anmasına Merkel De Katılacak

Almanya'nın Solingen kentinde 25 yıl önce düzenlenen ırkçı saldırıda ölenler için düzenlenecek anma törenine Almanya Başbakanı Angela Merkel de katılacak.

Solingen faciasının 25. yılı dolayısıyla Düsseldorf’daki eyalet başbakanlık binasında gerçekleştirilecek anma törenine Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de katılacağı belirtildi. Alman haber ajansı DPA, Westdeusche Zeitung’ta yer alan iddiayı eyalet hükümeti ve federal hükümete yakın kaynakların doğruladığını ve Merkel’in başbakanlıktaki anma törenine katılacağını duyurdu.

Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamada da, Solingen anma törenine Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) Başbakanı Armin Laschet, Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, KRV Eyalet Başbakan Yardımcısı Dr. Joachim Stamp ve Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach’ın katılacağı bildirdi. İlk tören saat 13.00’te Düsseldorf şehrinde başbakanlıkta yapılacak. Başbakanlıktaki törene Almanya Başbakanı Merkel de katılacak. Merkel, ilk kez Solingen anma törenine katılarak, burada bir konuşma gerçekleştirecek. Bu törene ise sadece başbakanlık tarafından davet edilenler katılabilecek. Saldırıda beş ferdini kaybeden Mevlüde Genç de burada bir konuşma yapacak.

Acılar Hâlâ Taze

Solingen’deki anma töreni ise Mildred-Scheel Meslek Okulu önündeki ırkçılık karşıtı anıtta Solingen Belediyesi tarafından düzenlenecek. Buradaki törene ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, KRV Eyalet Başbakan Yardımcısı Dr. Joachim Stamp ve Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach katılarak birer konuşma yapacak. Ardından kundaklanan evin bulunduğu noktada Kur’an tilaveti ve konuşmaların yapılacağı bir anma programı daha gerçekleştirilecek. Halka açık olacak bölümde Bakan Çavuşoğlu’nun konuşma yapacağı belirtildi. Düsseldorf Başkonsolosluğu ise bu yılki anma törenlerine vatandaşların da yoğun katılım sağlamasının anlamlı olacağını duyurdu.

Solingen şehrinde 29 Mayıs 1993’te aşırı sağcı bir grup tarafından kundaklanan evde çıkan yangında Hatice, Hülya ve Saime Genç, Gürsün İnce ve Gülistan Öztürk hayatını kaybetmişti. Saldırıyı düzenleyen dört aşırı sağcı ise, 1995 yılında cinayetten hüküm giymiş ancak bir süre sonra tahliye edilmişti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler