"BELÇİKA"

Belçika | Aşırı Sağcı Senatörden Kur’an’la İlgili Soruşturma Talebi

Belçika’nın aşırı sağcı partisi Vlaams Belang (Flaman Çıkarı) partisinden Anke Van Dermeersch Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Kur’an-ı Kerim ile ilgili soruşturma talebinde bulunacak. Van Dermeersch Kur’an’ın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğunu savunuyor.

24 Mayıs 2018 admin

Belçikalı aşırı sağcı Senatör Anke Van Dermeersch pazar günleri yayımlanan De Zondağ gazetesi ile yaptığı bir söyleşide Kur’an-ı Kerim ile ilgili soruşturma başlatmaları için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dilekçe sunacağını açıkladı. Van Dermeersch Kur’an’ın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğunu öne sürdü.

Söyleşi sırasında Kur’an ile ilgili sorulan sorulara “Kur’an’ı tamamen okumadım. Cümleleri zor, eski bir dil ile yazılmış. Gerekli olan kısımları okudum sadece” şeklinde açıklama yapan Van Dermeersch, özellikle şiddetle ilgili olan ve kadınlarla ilgili olan ayetleri okuduğunu belirtti. Senatör, “Kadınların İslamiyet’te hiçbir hakları yok. Kur’an’a göre kadına şiddet ve kadına tecavüz meşru” açıklamasında bulundu. Birçok Müslüman kadından da destek aldığını iddia eden Van Dermeersch, Müslüman kadınların kendi istekleriyle başörtüsü örtmediklerini ve bu yüzden 18 yaşından küçüklere başörtüsünün yasaklanması gerektiğini savunuyor. Van Dermeersch başörtüsünün “eskilerdeki Yahudi yıldızı gibi, ayrımcılığın sembolü” olduğunu iddia etti.

Irkçı senatör İslam’a karşı verdiği mücadelenin bir obsesyon olmadığını, fakat İslamiyet’in toplum için çok büyük bir risk oluşturduğunu ileri sürerek, “Hedefim Kur’an’ın yasaklanması değil, Kur’an’ın tehlikelerinin göz önüne serilmesi.” şeklinde konuştu.

Kur’an’a İlk Hakareti Değil

Ağırı sağcı ve İslam karşıtı senatör Van Dermeersch’in bu girişimi “askerî bir el kitabı” olarak tanımladığı Kur’an’a karşı yaptığı ilk hakaret değil. Senatör geçtiğimiz haftalarda yayımlanan kitabı ile bir kez daha gündeme gelmiş, anılarını kaleme aldığı “A.N.K.E. #politiekincorrect” başlıklı kitabının kapağı için topuklu kırmızı ayakkabı ile Kuran’ın üzerine basan bir kadın fotoğrafını tercih etmişti. Çok tepki çeken kapak resmiyle ilgili olarak yeni kurulan Be.One Partisi Eş Başkanları Abu Jahjah ve Meryem Kaçar ırkçı senatör hakkında Müslüman toplumunu rencide etmek, ırkçılık ve ayrımcılık yapmak suçlamalarıyla dava açmışlardı. (nsa)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler