"GÜNDEM"

Hollanda | PEGIDA’nın Domuz Etli Mangal Eylemine Yasak

Hollanda'da, İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketinin iftar saatlerinde cami önlerinde yapmayı planladığı domuz etli mangal eylemlerine izin verilmedi.

29 Mayıs 2018 admin

Kendilerini “Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” olarak tanımlayan PEGIDA’nın Utrecht kentindeki Hollanda Diyanet Vakfına bağlı Ulu Cami ve Gouda kentindeki Faslıların En-Nour Camisi önünde yapmayı planladığı domuz etli mangal eylemine izin çıkmadı.

Gouda Belediye Başkanı Milo Schoenmaker, yaptığı yazılı açıklamada, ülkede gösteri yapmanın büyük bir hak olduğunu belirterek, “Gösterinin içeriğinin benim arkasında durduğum ‘birlik olmak’ ve ‘kutuplaşmayı önlemek’ gibi değerlere ne kadar ters düştüğünün ciddi değerlendirmesini yaptım. Fakat PEGIDA‘nın seçtiği mekan hem bana hem de polis teşkilatına göre her iki tarafın da güvenliği için garanti vermiyor. Bu yüzden eylemin cami önünde yapılmasına izin vermiyorum.” ifadesini kullandı.

“Kamu Düzenini Tehdit Eden Bir Durum”

Utrecht Belediyesi de sorumsuzca yapılan bu etkinliğin kamu düzeni açısından tehlike yaratacağına karar verdi. Belediye Başkanı Jan van Zanen’in sözcüsü, “Gösteriye izin verilemsi anayasal bir hak. Ancak ortada kamu düzenini tehdit eden bir durum varsa, buna yönelik kısıtlamalar getirilebilir” ifadelerini kullandı. Belediye, aşırı sağcı örgüte camiden uzak bir konumda bulunan Westplein’deki toplu taşıma garajı yanındaki alanı gösterdi. Pegida üyeleri akşam saat 20:00 – 22:00 saatleri arasında bu bölgede toplanabilecek. Ancak aşırı sağcıların açık alande ateş yakması, barbekü ve diğer ısı kaynaklarını kullanması yasak olacak.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • PEGIDA'nın Ramazanda Planladığı Mangallı Eylemlerin İlki Yasaklandı
    2022-04-03 13:20:06

    […] iftar saatlerinde cami önlerinde yapmayı planladığı domuz etli mangal eylemine izin verirken, Utrecht, Gouda, Lahey ve Arnhem belediye başkanları ise izin […]

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler