İtalya’nın Floransa kentinde bir kadının, haşema giydiği gerekçesiyle belediyeye ait havuzdan çıkarıldığı bildirildi. İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Floransa’da haşema giyen bir kadın, belediyenin halka açık yüzme havuzundan çıkarıldı. Cumartesi günü gerçekleşen olayda, cankurtaranlardan birinin çocuk havuzunda bebeğiyle oynayan haşemalı kadından havuzu terk etmesini istediği öğrenildi.
“Kabul Edilemez”
Yerel basına konuşan sol görüşlü Halka Güç Partisi’nin (Potere al Popolo) İl Meclis Üyesi Miriam Amato, olayı “kabul edilemez” diye niteledi. Amato, spordan sorumlu il meclis üyesi Andrea Vanucci’ye, belediyenin bütün havuzlarına haşema giyen kadınların tesislerden yararlanmasına izin verildiğini belirten bir genelge yollaması çağrısında da bulundu.(AA)
Fransa’da bazı kentlerde haşemanın yasaklanmasından sonra İtalya’da da benzer tartışmalar yaşanmış, aşırı sağcı Kuzey Ligi, İtalya’nın da Fransa’yı örnek alarak sahil kentlerinde benzer yasaklar uygulaması çağrısı yapmıştı. Yasak çağrısına o dönemin hükümeti ve Katolik Kilisesi ise karşı çıkmıştı. İtalya’da çoğunluğu göçmen yaklaşık 1,5 milyon Müslüman bulunuyor.(P,AA)
0 Adet Yorum Var
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz!
Perspektif açık bir tartışmayı teşvik eder. Fakat bununla birlikte ırkçılık ya da farklı gruplara yönelik aşağılama içeren her türlü yorum editörün süzgecine takılacaktır.