"cenaze"

Fransa | Ailenin İtirazlarına Rağmen Faslı Hasan’ın Cenazesi Yakıldı

Fransa’da geçen hafta hayatını kaybeden Faslı Hasan en-Nebiri’nin cenazesi, ailesinin tüm itirazlarına rağmen yakıldı. 

7 Ağustos 2018 admin

Fransa’da Fas ile diplomatik krize neden olan Faslı Hasan en-Nebiri’nin cenazesinin, ailesinin tüm itirazlarına rağmen dün yakıldığı duyuruldu. 

Geçen hafta vefat eden, Fransız eşin Nebiri’nin son isteği olduğunu iddia ederek yakılması, Fas’taki ailesinin ise Müslüman olduğu gerekçesiyle buna karşı çıkması sonrası başlayan hukuki süreç tamamlandı. Bordeaux Mahkemesi, daha önce Fransız eş lehine verdiği karara yapılan itirazı reddetti. Cenazenin de eşe teslim edilmesine hükmetti. Bunun üzerine 45 yaşında vefat eden Hasan en-Nebiri’nin cenazesinin eşine teslim edildiği ve Bordeaux Katolik Klisesi Krematoryumu’nda yakıldığı duyuruldu.

“Benim Kardeşim Bir Müslüman”

Nebiri’nin kardeşi Hafiz en-Nebiri, daha önce yaptığı açıklamada, “Kardeşimin eşi bir Fransız ve kocasının naaşının Katolik mezhebi inancına uygun şekilde yakılması konusunda ısrarcı. Ancak benim kardeşim bir Müslüman. Dolayısıyla cesedinin yakılmaması gerekiyor.” ifadelerini kullanmıştı. Fas Hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halefi de hükümet olarak konunun takipçisi olduklarını belirtmişti. Halefi, mahkemenin kararının da vefat eden Fas vatandaşının onurunu ve ailesinin duygularını ihlal ettiğini ifade etmişti.

Fransa’da ikamet eden 45 yaşındaki Hasan en-Nebiri, zehirli böcek ısırması nedeniyle kaldırıldığı hastanede geçen hafta salı günü hayatını kaybetmişti. Mayıs ayında benzer bir olayın yaşandığı İtalya’nın Brescia kentinde, Faslı bir göçmenin cenazesinin yakılma işlemi, uygulamadan yaklaşık 20 dakika önce durdurulmuştu.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler