"Çocuk"

Yemen’de Her Yıl 66 Bin Çocuk Ölüyor

Yemen UNICEF Temsilcisi Mertxell Relano, ülkede önlenebilir hastalıklar sebebiyle her yıl 66 bin çocuğun öldüğünü belirtti.

15 Ağustos 2018 admin

Yemen UNICEF Temsilcisi Mertxell Relano, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yemen’de her yıl önlenebilir hastalıklardan ölen 66 bin çocuğun 5 yaş altında olduğuna dikkati çekti. Bu çocukların yarısının doğum sırasında ya da bir aylıkken hayatını kaybettiğini vurgulayan Relano, “Geri kalanlar ise ishal, zatürre ve kötü beslenme gibi korunması mümkün hastalıklardan hayata veda ediyor.” ifadelerini kullandı.

Savaş Ülkede Sağlık Sisteminin Çökmesine Neden Oldu

Savaşın mutlaka sonlandırılması gerektiğini dile getiren Relano, birçok vilayette çocukların yaşamını yitirmeye devam ettiğini hatırlattı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen’de, Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.Yemen’de bu güne dek süren çatışmalar, ülkenin sağlık sisteminin de çökmesine neden oldu.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler