"Almanya"

Landshut’da Camiye Irkçı Saldırı

Almanya'nın güneydoğusundaki Landshut kentinde İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na bağlı camiye yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Caminin duvarına gamalı haç çizildi. 

Almanya’nın Bavyera eyaletinin Landshut kentinde İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na (IGMG) bağlı camiye yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Caminin yan duvarına kimliği belirsiz kişiler gamalı haç çizdi. IGMG Landshut Başkanı Ahmet Arda konu ile ilgili yaptığı açıklamada, polise şikayette bulunduklarını söyledi. Polislerin olay yerine gelerek fotoğraf çektiğini ve olayla ilgili bilgi aldığını aktardı. Arda, caminin 3 ana cephesinde de güvenlik kamerası olduğuna dikkat çekerek, gamalı haçın kameranın takılı olmadığı ve sadece cuma namazları sırasında aracını parkeden cemaatin kullandığı yan bölümdeki duvara çizildiğini aktardı.

İlk Kez Irkçı Saldırı Gerçekleştirildi

Daha önce birçok kez hırsızlık olayları ile karşı karşıya kalan caiminin güvenlik amacıyla birçok bölümünün kamerayla izlendiğine de dikkat çelen Ahmet Arda, ilk kez böyle ırkçı bir saldırı ile de karşı karşıya kaldıklarını aktardı. Ahmet Arda, saldırıyı en sert ifadelerle kınadığını da kaydederek, son dönemde aşır sağ ve ırkçı eylemlerin giderek artmasında Müslümanların kendilerini yeterince tanıtamamasının da rol oynadığına inandığını dile getirdi.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler