"Almanya"

Almanya’da Camiye Irkçı Saldırı

Almanya’nın kuzeyindeki Nordenham kentinde DİTİB’e bağlı Selimiye Camisi’ne ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Caminin kapısına domuz eti atan saldırganlar duvarlara da domuz kanı sürdü.

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Nordenham kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Camisi’ne ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Gece saatlerinde gerçekleştirilen ırkçı eylemde, caminin duvarlarına “Camiye hayır” ifadeleri yazan saldırganlar, cami önüne domuz eti atıp duvarlara da domuz kanı sürdü. 

Konu ile ilgili cami derneğinden yapılan açıklamada, “Bu gece camimizin duvarların çirkin bir şekilde yazılar yazılmış, domuz etleri atılmıştır. Bunu yapanları şiddetle kınıyoruz. Polise haber verildi, araştırmalar devam ediyor.”İfadeleri kullanıldı. Cami Dernek Başkanı Tansel Oral da Perspektif’e yaptığı açıklamada, daha önce de böyle bir ırkçı saldırıya maruz kaldıklarını söyledi. Birkaç hafta önce aynı şehirde bulunan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na (IGMG) bağlı cami ile birlikte ırkçı saldırılara hedef olduklarını hatırlattı. Ancak o saldırıların faillerinin de henüz yakalanamadığını kaydetti. Saldırıları en sert ifadelerle kınadıklarını aktaran Oral, polise olayla ilgili bilgi verdiklerini ve gerekli hukuki işlemleri başlatacaklarını kaydetti. Son dönemde ülke genelinde artan aşırı sağ eylemlere dikkat çeken Tansel Oral, bu tür olayların toplumda endişeye neden olduğunu belirtti.

“İslam Düşmanlığı ile Daha Kararlı Mücadele Edilmeli”

Saldırıya AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa yeneroğlu da tepki gösterdi. Yeneroğlu Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Almanya’nın Nordenham şehrindeki Selimiye Camisi’ne dün gece yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum.Cemaatimize geçmiş olsun. 2017’de Almanya’da 1075 İslam karşıtı suç işlendi. Alman kurumları benzer eylemlerin tekrarlanmaması için İslam düşmanlığıyla daha kararlı mücadele etmeli.” dedi. 

Önceki gün de Almanya’nın güneydoğusundaki Landshut kentinde İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na bağlı camiye yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirilmiş, caminin duvarına gamalı haç çizilmişti.

Almanya’da İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ”2017 Suç İstatistik Raporu”na göre ülkede geçen yıl 1075 İslam karşıtı suç eylemi gerçekleştirildi. Söz konusu suçların, camilere domuz kanı atılması, tehdit mektupları gönderme, başörtülü kadınlara saldırma, evlere veya camilere Nazi sembolleri çizme ve internette nefret içerikli yazılar paylaşılması gibi eylemlerden oluştuğu kaydedildi. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler