"Almanya"

Almanya’da Türk Kulübüne Saldırı

Almanya'da daha önce de ırkçı saldırıya maruz kalan Fatihspor Pforzheim'e ait kulüp binası ve sosyal tesislerine saldırı gerçekleştirildi.

Almanya’nın batısında Pforzheim şehrinde Türk futbol kulübü Fatihspor Pforzheim’e saldırı gerçekleştirildi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından kulüp binası ve sosyal tesislerine yönelik gerçekleştirilen saldırıda maddi hasar meydana geldi. Fatihspor, daha önce de ırkçı saldırılara hedef olurken, Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolos Nevzat Arslan da kulübü ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

“Daha Önce de Benzer Saldırılara Mazur Kaldık”

Saldırı hakkında konuşan Kulüp Başkanı Yunus Yazıcı, saldırının ilk olmadığını, daha önce de benzer saldırılara maruz kaldıklarını aktardı. Aşırı sağcı, yabancı düşmanı gruplardan şüphelendiklerini kaydeden Yazıcı, Alman komşuları ve yerel makamlarla mükemmel ilişkilerde olduklarını ve hep destek gördüklerini kaydetti. Polisin soruşturma başlattığını aktaran Yunus Yazıcı, saldırıyı yapanların en kısa sürede hakettikleri cezayı alacaklarını ümit ettiklerini belirtti.

Karlsruhe Başkonsolosluğu: “Endişe Duymaktayız”

Karlsruhe Başkonsolosluğu’nun sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise geçen hafta Wiesloch kentinde de Türk aileye bir gurubun ırkçı tacizde bulunup daha sonra ise fiziki şiddet uyguladığı hatırlatıldı. Açıklamada, “Almanya çapında vatandaşlarımızı hedef alan saldırılardan endişe duymaktayız. Saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalet karşısına çıkartılacağını ümit ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler