"Almanya"

Berlin’de Dizel Araçlara Kısmi Yasak

Almanya'nın başkenti Berlin'de, dizel araçların trafiğe çıkmasına kısmi yasak getirildi. Yasak 1 Haziran 2019'a kadar geçerli olacak.

Fotoğraf@shutterstock
Almanya’nın başkenti Berlin‘de dizel araçlara kısmi yasak getirildi. Berlin İdari Mahkemesinde görülen davada, gelecek yıl 1 Haziran’a kadar dizel araçların belirli caddelerde trafiğe çıkmalarının yasaklanmasına hükmedildi. Mahkeme kararında, Berlin Eyalet Hükümetinin gerekli düzenlemeleri yapması gerektiği ifade edildi.

Mahkeme kararının temyize açık olduğu ve eyalet hükümetinin kent içinde bazı caddelerde 2 ay önce başlattığı 30 kilometre hız sınırı nedeniyle bu yasağın bazı caddelerde uygulanmasına gerek olmayabileceği ifade edildi. Avrupa egzoz gazı emisyonu mevzuatına göre, dizel motorlar arasında en az emisyon salgılayan “Euro 6” kategorisindeki araçlar için bu yasak söz konusu değil.

Dizel Araç Kararı

Almanya’nın Leipzig kentindeki Federal İdare Mahkemesi 27 Şubat’ta verdiği kararda, hava kirliliğinin yoğun olduğu şehirlerde dizel araçlar için yasak getirilebileceğine hükmetmişti. Kararda, dizel yasağı emisyon düzeyi açısından belli koşullara bağlanmış, böylece şehirlerin yasak konusunda farklı düzenlemelere gidebilmesine olanak tanınmıştı.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler