"Almanya"

Almanya’da Irkçı Saldırılarda İlk Sırada Saksonya Var

Almanya’da mültecilerin en çok Saksonya eyaletinde saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Eyalet İçişleri Bakanlığı’nda yapılan açıklamada, 2018’in ilk 6 ayında mültecileri hedef alan 106 ırkçı saldırının kayıtlara geçtiği duyuruldu.

Almanya’da ırkçı saldırıların en çok ülkenin doğusundaki Saksonya eyaletinde meydana geldiği açıklandı. Eyalet İçişleri Bakanlığı’nın Saksonya eyalet meclisinin Sol Partili üyesi Juliane Nagel’in sorusuna verdiği cevapta, 2018’in ilk altı ayında sığınmacılara yönelik 106 saldırı ve suç teşkil edecek eylem gerçekleştirildiği duyuruldu. 105’inin aşırı sağ kaynaklı olduğu saldırılarda 2’si ağır olmak üzere toplam 27 kişinin yaralandığı bildirildi. İşlenen ırkçı suçlara da açıklık getirilirken bunların yaralama, tehdit, mala zarar verme ve nefret suçları olduğu belirtildi.

Irkçı Saldırıların Yüzde 17’si Saksonya’da

Almanya’da Federal Meclis’in Sol Partili üyesi Ulla Jelpke’nin sorusunu cevaplayan İçişleri Bakanlığı da 2018’in ilk yarısında ülke genelinde mültecileri hedef alan 627 saldırı gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Saldırıların yüzde 17’sinin ise yabancıların sayısının nüfusa oranı yüzde 4,2 olduğu Saksonya eyaletinde gerçekleştirildiği kaydedildi. 

Chemnitz’deki Aşırı Sağcıların Gösterileri Tartışma Yaratmıştı

Saksonya eyaletinin Chemnitz kentinde bir Alman’ın iki sığınmacı tarafından öldürüldüğü iddiaları üzerine aşırı sağcıların düzenlediği protesto gösterileri Almanya’da tartışmalara yol açmıştı. Öte yandan 3 Ekim Almanya Birlik Günü’nde Saksonya ve Bavyera eyaletlerinde yabancı kökenlilere ve siyasi muhaliflere saldırı hazırlığı içerisinde oldukları ortaya çıkan Devrim Chemnitz” adlı aşırı sağcı terör örgütünün de 8 üyesi gözaltına alınmıştı.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler