"Almanya"

Köln’de Dizel Araçlara Kısmi Yasak Getirildi

Almanya'da dizel araçlara yasak getiren şehirler arasına Köln de eklendi. Nisan 2019'dan itibaren şehir merkezindeki bazı caddelere dizel araçların girişi yasaklanacak.

© RikoBest @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya’da dizel motorlu araçların şehir merkezlerine girişine yönelik kısıtlamalar hızla yayılıyor. Hürriyet’de yer alan habere göre, Hamburg, Stuttgart, Berlin ve Frankfurt’tan sonra Köln’de de dizel motorlu araçların şehir merkezindeki bazı caddelerde kullanımına kısıtlama getiriliyor.

Alman Çevre Örgütü, yasak kararı alan diğer kentlerin ardından hava kirliliğinin yüksek olduğu Köln ve Bonn kentlerinde de dizel motorlu araçlara yasak uygulanması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme de yasak talebini onayladı. Karar Nisan 2019’dan itibaren geçerli olacak. Köln’de dizel araçların trafikte seyretmesinin yasaklandığı bölgeler olacak ve yasak Euro 5’e kadar olan tüm dizel motorlu araçları kapsayacak. Henüz detayları açıklanmasa da Köln’ün ardından Bonn da iki caddede yasak planlandığı kaydedildi.

Mahkeme Dizel Araçlara Yasağın Önünü Açmıştı

Almanya‘nın Leipzig kentindeki Federal İdare Mahkemesi, 27 Şubat’ta verdiği kararda, hava kirliliğinin yoğun olduğu şehirlerde dizel araçlar için yasak getirilebileceğine hükmetmişti. Kararda, dizel yasağı emisyon düzeyi açısından belli koşullara bağlanmış böylece şehirlerin yasak konusunda farklı düzenlemelere gidebilmesine olanak tanınmıştı.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler