"Almanya"

Almanya’da Raylara Düşen Kişiyi Kurtaran Türk Genci Hayatını Kaybetti

Almanya’da metro raylarına düşen evsiz bir kişiyi kurtarmak isteyen 17 yaşındaki Türk genci Mustafa Sözen hayatını kaybetti.

Mustafa Sözen @ Facebook değişiklikler: Perspektif

Almanya‘nın Frankfurt şehrinde tren raylarına düşen evsiz bir kişiyi kurtarmaya çalışan 17 yaşındaki Türk genci Mustafa Sözen, tren ile platform arasına sıkıştı. Talihsiz genç olay yerinde hayatını kaybederken alkollü olduğu belirtilen kurtardığı kişi kazadan yara almadan kurtuldu

Salı akşamı yaşanan olayda Frankfurt’ta laborantlığa yönelik meslek eğitimi gören Mustafa Sözen evine gitmek üzere Ostendstrasse tren istasyonuna geldi. Tren beklediği sırada bir kişinin rayların üzerine düştüğünü gören Sözen ve raylara düşen kişinin arkadaşı olduğu kaydedilen 44 yaşındaki bir Hindistanlı, raylara atlayarak düşen kişiyi kurtardı.

Polis, kurtarma esnasında istasyona giren trenden kaçamayan Mustafa Sözen’in olay yerinde hayatını kaybettiğini, Hindistanlının ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Türk gencinin kurtardığı kişinin ise sarhoş olduğu ve kanında 2,6 promil alkol bulunduğu, kazadan da yara almadan kurtulduğu belirtildi. Polis durakta güvenlik kamerası bulunmadığını bildirdi.

“Oğlum Melek Gibiydi”

Mustafa Sözen’in babası Ejder Sözen, yaptığı açıklamada, oğlunun yardım etmek isterken canını hiçe saydığını söyledi. Melek gibi bir oğlu olduğunu belirten Ejder Sözen, evlat acısı yaşamaktan dolayı çok üzgün olduğunu dile getirdi. Ejder Sözen, olaydan sonra polisin tutumunu eleştirerek, “Polis bize oğlumuzun cesaret denemesi yapmış olabileceğini söyledi. Bunu neye dayanarak söylüyorlar. Benim oğlum laborant olmak istiyordu. Melek gibi bir çocuktu.” ifadelerini kullandı. Baba Sözen, oğlunun cenazesini memleketleri Aydın’ın Nazilli ilçesinde toprağa vereceklerini sözlerine ekledi.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler