"İngiltere"

İngiltere’de Müslümanlardan “İslamofobi” Çağrısı

İngiltere’de İslami kuruluşlar, başbakan ve muhalefet parti liderlerine gönderdikleri mektupta, daha etkili mücadele için İslamofobi ile ile ilgili yeni bir tanımlama yapılması çağrısında bulundu. 

İngiltere @ AA değişiklikler: Perspektif

İngiltere’de aralarında Britanya Müslüman Konseyi’nin (MCB) de bulunduğu 60’a yakın İslami kuruluş, Başbakan Theresa May ve muhalefet parti liderlerine gönderdikleri mektupta ülkede İslamofobi ile ilgili yeni bir tanımlamaya ihtiyaç duyulduğunu belirti. Mektupta, “İslamofobi’nin ırkçı gerçekliğinin de belirlendiği, ayrıca sadece Müslüman karşıtı nefretin ötesinde pek çok tezahürünü de ortaya koyan yeni bir tanımlamaya ihtiyaç duyuluyor.” ifadeleri kullanıldı.

“İslamofobi Giderek Normalleştiriliyor”

İslami kuruluşlara destek veren çok partili meclis grubu APPG’ye üye milletvekilleri de konuyla ilgili meclise rapor sundu. Raporda İslamofobinin ırkçılığa dayandığına dikkat çekilirken Müslüman olan ya da Müslüman olduğu varsayılan kişilerin hedef alındığına vurgu yapıldı. Ayrıca İslamofobinin giderek normalleştirilmesiyle neredeyse görünmez bir hale geldiği uyarısı yapıldı. Bu gidişi durdurabilecek yeni bir tanıma ihtiyaç duyulduğu aktarıldı. Milletvekilleri, İslamofobinin tanımının daha kesin ve kapsamlı yapılmasının, Müslümanları hedef alan bu ırkçılık türüyle daha iyi mücadele imkanı tanıyacağı ve daha adil bir toplum oluşturulmasına katkı sunacağını aktardı.

İngiltere’de İslamofobik Nefret Suçlarında Artış

Londra Belediyesi Polis ve Suç Bürosu’nun yayınladığı raporda, 2017 senesinde şehirde yaşanan İslamofobik nefret suçları vakalarında artış yaşandığı duyurulmuştu. Belediyenin Polis ve Suç Bürosu tarafından hazırlanan rapora göre, 2017 senesi içerisinde İngiltere’nin başkenti Londra’da Müslümanları hedef alan toplam 1.678 vakanın yaşandığı kaydedilmiş, 2016 senesinde ise bu rakamın 1.205 olduğu aktarılmıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler