"Fransa"

Fransa’da Gösterilerde Türk Vatandaşı Ağır Yaralandı

Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak başlayan sarı yeleklilerin eylemlerinde bir Türk vatandaşı elini kaybetti.

Fransa © Birdog Vasile-Radu @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Fransa’da 17 Kasım’dan beri devam eden “sarı yelekliler” eylemlerinde bir Türk’ün elini kaybettiği kaydedildi. Fransız medyasına yansıyan olaya göre ülkenin batısındaki Tours şehrindeki gösterilere katılan 3 çocuk babası 50’li yaşlardaki bir Türk, polislerin attığı bombayı uzaklaştırmak isterken ağır yaralandı.

Avukat Abed Bendjador, bir sağlık şirketinde teknisyen olarak çalışan Türk vatandaşının çocukların da bulunduğu alana düşen bombayı uzaklaştırmak istediğini, ancak bombanın talihsiz adamın elinde patladığını söyledi. Trousseau Hastanesi’ne kaldırılan Ayhan isimli Türk’ün sağ elini kaybettiği açıklandı. Avukat Bendjador, bacağında da yanıklar oluşan Türk vatandaşı ile ilgili hukuki süreci başlatmak için  hastaneden taburcu olmasını beklediklerini aktardı.

Gösteriler Son Yılların En Şiddetli Protestosuna Dönüştü

Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım’da başlayan sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü. Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘dan akaryakıt vergilerini düşürmesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Başkent Paris’in Champs-Elysees Caddesi çevresinde 1 Aralık’ta düzenlenen, binlerce kişinin katıldığı gösteride polisin eylemcilere sert müdahalesi, sokaklarda araçların ve çöp bidonlarının yakılması, iş yerlerinin yağmalanması, sık aralıklarla ses bombalarının patlatılması ve alevlerin yükselmesi, kenti “kaosa” sürüklemişti. Champs-Elysees çevresindeki birçok restoran, kafe ve mağaza, protestolar nedeniyle kepenk indirmiş ve çevrede de 3 ila 4 milyon avroluk hasar oluşmuştu. Ülkenin birçok kentindeki gösterilerde de caddeler ve yollar kapatılmıştı.

Gösterilerin başından bu yana çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 222’si güvenlik görevlisi bin 43 kişi yaralanmış ve bin 424 kişi gözaltına alınmıştı.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler