"Almanya"

Almanya’da Cami Yakınındaki Yangına Cemaat Müdahale Etti

Almanya’nın Bielefeld kentinde İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na bağlı caminin önündeki konteynırda çıkan yangın camiye sıçramadan söndürüldü.

@ Facebook değişiklikler: Perspektif

Almanya‘nın Bielefeld kentinde bir caminin önündeki giysi toplama konteynırında çıkan yangına, o sırada camide bulunan cemaat müdahale etti.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Hicret Camisi önünde bulunan Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne ait giysi toplama konteynırında akşam saatlerinde çıkan yangın, cemaatin çabalarıyla camiye sıçramadan söndürüldü. Olay esnasında camide bulunan cemaatin yangını fark ederek müdahale etmesi büyük bir facianın önüne geçti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangını tamamen söndürdü ve soğutma çalışması yaptı. Polis de inceleme yaparak soruşturma başlattı.

“Camilere Yönelik Saldırıları Aydınlatmak Son Dönemlerde Bir Hayli Zor”

Cami Derneği Kurumsal İletişim Başkanı Servet Kocabey, yaptığı açıklamada, “Camilere yönelik faili meçhul saldırıları aydınlatmak özellikle son dönemlerde bir hayli zor. Olayı gören, duyan varsa lütfen bize ya da polise bildirsin.” dedi. Olayın aydınlatılmasını umduklarını ifade eden Kocabey, yardıma muhtaç kişilerin giysi ihtiyacını karşılamak için cami avlularına yerleştirilen bu tür konteynırların tedbir amacıyla cami duvarına bitişik şekilde konulmaması gerektiğinin altını çizdi.

2015 yılında da Delmenhorst’da Mevlana Camii’nin yakınında bulunan konteynırda yangın çıkmıştı. Konteynırın hemen caminin yanında bulunması nedeniyle binada 30 bin Euro değerinde maddi hasar meydana gelmişti. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler