"Fransa"

Fransa’da Silahlı Saldırı: 2 Ölü 14 Yaralı

Fransa'nın Almanya sınırındaki Strazburg şehrinde meydana gelen silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti 14 kişi de yaralandı.

12 Aralık 2018 admin
Strazburg Noel Pazarı@ AA© Elyxandro Cegarra @ değişiklikler: Perspektif

Fransa‘da, Strazburg kent merkezinde silahlı saldırı meydana geldi. Fransız basınında yer alan haberlerde, kentin önemli meydanlarından Place Kleber’de kurulan Noel pazarına yakın bir bölgede silah seslerinin duyulduğu belirtildi. Bas-Rhin Valiliği, olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 9’u ağır 14 kişinin yaralandığını duyurdu. Kimliği belirlenen saldırganın kaçtığını ve her yerde arandığını açıklayan valilik, terör saldırısı ihtimali üzerinde durduklarını bildirdi. Paris Terörle Mücadele Savcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Saldırganın Suç Dosyası Kabarık

Fransız medyası, saldırganın 29 yaşında Strazburg doğumlu Cherif C. Olduğunu duyurdu. Saldırganın radikalleştiği gerekçesiyle 2016’dan beri “Fiş S” olarak bilinen, takip edilen kişiler arasında yer aldığı, kaçmadan önce askerler tarafından yaralandığı kaydedildi.

Sicili kabarık olan saldırganın, Almanya ve Fransa’da hırsızlık suçlamasıyla daha önce 20 kez hakkında işlem yapıldığı belirlendi. Son olarak polislerin salı sabahı gasp suçundan evine baskın yaptığı ancak saldırganın bulunamadığı belirtildi. Ancak polisin hırsızlıkla suçlanan grubun diğer üyelerini yakaladığı kaydedildi. Le Figaro gazetesinin soruşturmayı yürüten yetkililere dayandırdığı haberinde ise ilk süreçte terör saldırısı üzerinde durulsa da saldırganın çaresizlik içerisinde böyle bir saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği ihtimalinin de dışlanmadığı aktarıldı.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler