"Fransa"

Fransa’daki Saldırıda Kamal İsimli Afgan da Hayatını Kaybetti

Fransa'nın Strazburg şehrinde meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybedenler arasında Eyüp Sultan Camii cemaatinden Afgan Kemal Nakşiband'ın da olduğu ortaya çıktı.

@ AA© Elyxandro Cegarra @ değişiklikler: Perspektif

Fransa’nın Almanya sınırındaki Strazburg şehrinde meydana gelen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti 13 kişi de yaralandı. Saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin de Eyüp Sultan Camii cemaatinden Afgan Kemal Nakşiband olduğu ortaya çıktı.

Strazburg’ta bulunan Islam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na (IGMG) bağlı Eyüp Sultan Camisi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saldırı esnasında cami cemaatinden Kemal Nakşiband ile ailesinin de olay yerinde bulunduğu duyuruldu. Aynı zamanda mülkü camiye ait binada araba tamircisi olarak çalışan Nakşiband’ın saldırıda başından ağır yaralandığı, kaldırıldığı hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği aktarıldı. Olay yerinde bulunan çocukları ve eşinin ise saldırıdan yara almadan kurtulduğu kaydedildi. Nakşiband’ın akşam ailesiyle birlikte dolaşmaya çıktığı, saldırının da o esnada meydana geldiği belirtildi. 

“Hırsızlık ve Tecavüz Suçlarından 27 Kez Mahkum Oldu”

Öte yandan Paris Savcısı Remy Heitz, Strazburg’da dün akşam yaşanan silahlı saldırıya ilişkin düzenlediği basın toplantısında saldırının terör eylemi olduğuna dikkat çekti. “Terör yeniden ülkemizi vurdu.” ifadelerini kullandı. Savcı Heitz, saldırganın 29 yaşındaki Strazburg doğumlu Cherif C. olduğunu, şüphelinin daha önce hırsızlık ve tecavüz suçlarından Fransa, Almanya ve İsviçre’de mahkeme tarafından 27 kez cezalandırıldığını belirtti. Saldırganın hapiste radikalleştiğini ifade eden Heitz, şüphelinin “Fiş S” olarak adlandırılan takip edilen kişiler arasında bulunduğunu ve aynı zamanda Fransa İç İstihbarat Biriminin (DGSİ) de takibinde olduğunu söyledi. Heitz, saldırganın yakalanması için arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Saldırının ardından Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, terörle mücadele eylem planının “acil saldırı uyarısı” seviyesine çıkartıldığını açıklamıştı. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler