"Almanya Dosyasını Ele Aldık"

Almanya’da Türkçe Kitap Fuarı

Almanya’da Duisburg yakınlarında 18. kez düzenlenen “Astec Türkçe Kitap ve Kültür Fuarı” kapılarını ziyaretçilerine açtı.

4 Ocak 2018 admin

Duisburg yakınlarındaki Rheinberg kasabasında başlayan ve 10 gün sürecek fuarda, en son çıkan romanlardan dünya klasiklerine, çocuk ilmihallerinden kabartma yazılı ve renkli Kur’an-ı Kerim’e kadar çok sayıda eser yer alıyor.

 

Türkiye ve Avrupa’dan 50 yayınevinin katıldığı fuarda düzenlenen panellerde, edebiyat sohbetleri, şiir buluşmaları ve el işlemeleri gibi sanatsal faaliyetler de gerçekleştiriliyor.

Fuarın organizatörü Ahmet Turunç yaptığı açıklamada, Türkiye’de yeni çıkan ve en çok satan kitaplardan oluşan yaklaşık 5 tır dolusu kitabın geldiğini, fuarın ilk günü olmasına rağmen kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiğini ve bu ilginin artarak sürmesini beklediklerini ifade etti.

 

Turunç, “Geçen yıl fuar boyunca 92 bin ziyaretçi gelmişti. Bu yıl bu rakamın 130 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Bir aile gelip sabahtan akşama kadar fuarda güzel vakit geçirebilir. Çocuk oyun alanları ve satış bölümleri var. Türk mutfağının en leziz örneklerini burada bulabilirler. Kitap dosttur, kitap arkadaştır, kitapta buluşalım.” dedi.

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) gibi kamu kurumları ile Almanya’da hizmet veren çeşitli derneklerin de yer aldığı fuarda, çeşitli kültürel etkinliklerin yanı sıra yayınevi ve yazarlar da imza günleri düzenleyecek.

 

Fuar 7 Ocak 2018 tarihine kadar 11.30-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. (AA)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Öztürk
    2018-02-13 14:32:06

    Kitap fuarindaki bulununan hipnozcularin isimlerini bilen varmi?

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler