'Almanya'

31’inci Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması Büyük Coşkuya Sahne Oldu

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) İrşad Başkanlığı'nın düzenlediği Avrupa Kur'an-ı Kerim Tilaveti Yarışması büyük coşkuya sahne oldu.

Almanya’nın Bielefeld kentinde İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) İrşad Başkanlığı’nın düzenlediği 31’inci Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilaveti Yarışması sonuçlandı. Jürinin değerlendirmeler sonrasında yaptığı açıklamaya göre yarışmayı 14-18 yaş grubunda Düsseldorf Bölgesi’nden Ahmet Talha Karabulut, 10-13 yaş grubunda ise Güney Hollanda Bölgesi’nden Selim Arda Gökmen kazandı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün programda yaptığı selamlama konuşmasında, başta İrşad Başkanlığı olmak üzere yarışmacıları, ailelerini ve hocalarını tebrik etti. Ergün, “İnsanların yüreklerindeki ırkçılığı, İslam düşmanlığını, bu ön yargıları yıkıp, yerine adalet, merhamet ve kardeşlik duygularını inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kemal Ergün

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün.

“Sinagoga, Kiliseye Saldırdığında Onu Biz Camiye Saldırı Olarak Kabul Ederiz”

Kemal Ergün, “Nasıl ki Filistin’de, Batı Şeria’da bin bir zulümle evlerinden, yerlerinden edilen mazlum Filistin halkının yanında olduysak, Halle’de Yahudiler hedef alındığında da yine mazlumun yanında olduk.” dedi.

Zulmün her çeşidine karşı olduklarını belirten Ergün, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Kur’an, insan öldürmeyi tüm dünyayı öldürmek olarak tarif etmiştir. İnsanı yaşatmayı, tüm insanlığı yaşama olarak ifade etmiştir. Daha geçenlerde Halle’de kendini bilmez bir canavar, bir cani bir sinagoga saldırmak üzere iken iki masumu öldürdü. Bu sinagoga saldıran cami, camiye de kiliseye de saldırabilirdi. Bu cani, camiye saldırdığında cani olacak, sinagoga saldırdığında masum mu olacak? Sinagoga saldırdığı zaman, cani olacak camiye saldırdığı zaman, masum, mazlum, acaba mı diyeceğiz? Hayır! Kuran bize sinagoga ve ibadethaneye ve masum insana saldıran kimseye karşı Müslümana saldırmış gibi tepki vermeyi emretmektedir. Sinagoga saldırdığında, kiliseye saldırdığında onu biz camiye saldırı olarak kabul ederiz. Çünkü biz masum insanların öldürülmesini dünyanın öldürülmesi olarak kabul ederiz.”

“Kur’an, 1400 yıldır coğrafyalara, zamanlara ve tüm insanlığa tevhid, huzur, adalet, özgürlük ve kulluk bilinci bahşeden ilahi mesajları ihtiva eden Allah’ın sözüdür.” diyen Ergün, Kur’an’ın gittiği yeri inşa ettiğini böylece de kişiye ve topluma ihsan ettiğini söyledi.

31’inci kez düzenlenen yarışmada Avrupa ülkelerindeki yaklaşık 600’den fazla cami içinden elemelerle seçilen son 4’er finalist, birincilik için yarıştı. Yarışmanın 5 kişiden oluşan Jüri başkanlığını Avusturya Viyana Hafızlık Okulu Müdürü Gürsel Turhan yaptı.

Finalistler Yarışmaya İki Grupta Katıldı

Finalistler yarışmaya 10-13 ve 14-18 yaş grubu olmak üzere iki grupta katıldı. Buna göre 14-18 yaş grubunda finale katılan yarışmacılar şöyleydi: Hannover Bölgesi’nden Numan Aydın, Güney Bavyera Bölgesi’nden Muhammet Yusuf Kaya, Rhein-Neckar-Saar Bölgesi’nden Zeynel Abidin Gökçe, Düsseldorf Bölgesi’nden Ahmet Talha Karabulut.

10-13 yaş grubunda ise Württemberg Bölgesi’nden İbrahim Taha Lale, Güney Hollanda Bölgesi’nden Selim Arda Gökmen, Hannover Bölgesi’nden Yunus Emre Arslan, Hessen Bölgesi’nden Hasan Zaid Ayan yarışmaya katıldı.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler