"bıçak"

Fransa | Müslümanlardan Terör Saldırısına Sert Kınama

Fransa'nın başkenti Paris'te yayaları hedef alan bıçaklı terör saldırısında bir kişi hayatını kaybetti 2'si ağır 4 kişi ise yaralandı. Terör örgütü DAEŞ'ın üstlendiği saldırıyı Fransalı Müslümanlar sert şekilde kınadı.

Fransa’da hafta sonu meydana gelen terör saldırısını Fransamı Müslümanlar kınadı. Saldırı ile ilgili açıklama yayınlayan Fransa İslam Konseyi (CFCM), terör saldırısını şiddetle kınadığını açıkladı. CFCM Başkanı Ahmet Oğraş imzalı bildiride, korkunun bir kez daha totaliter ve ölümcül bir ideoloji eliyle ülkede büyük üzüntüye neden olduğu kaydedildi. CFCM’in bir kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının meydana geldiği saldırıyı sert şekilde kınadığı duyuruldu. Hiç bir şeyin böyle barbarca bir saldırıyı haklı çıkaramayacağına dikkat çekildi. Açıklamada, CFCM’in mağdurlar ve yakınlarına taziye dileklerini ifade ettiği aktarıldı. Ayrıca olayda soğukkanlı ve profesyonelce hareket ettiği belirtilen güvenlik güçlerini de tebrik ettiklerini duyurdular.

UMF’den Ortak Hareket Etme ve Birliktelik Çağrısı

Fransa Camiler Birliği (UMF) de yapılan açıklamada saldırıyı en sert ifadelerle kınadı. Açıklamada görgü tanıklarının saldırganın ‘iğrenç’ ve ‘adice’ yapılan saldırı öncesi “Allahu ekber” diye bağırdığına da dikkat çekerek, ‘Bazıları tarafından terörist barbarlığının bir sloganı olarak kullanılan bu ifadenin, Müslüman ruhani geleneğinde insanın yaratıcısınının karşısındaki tevazu sembolü, eşit ve bölünemez insan onurunun tanınması’ olduğuna dikkat çekildi. UMF, bu iğrenç saldırının DAEŞ tarafından üstlenildiğini de hatırlatarak, saldırının kana susamış örgütün bir kez daha suç ve sahtekarlığını ortaya koyduğuna vurgu yapıldı. Örgütün yapısı ve ölümcül ideolojisine karşı ortak hareket etme ve birlikteliğe mücadelenin önemine değinildi. UMF açıklamasında Müslüman inancının sembollerinin aşırılık yanlıları tarafından rehin alındığına da vurgu yapılarak bunun kınanması ve buna karşı mücadele edilmesi gerektiğine de dikkat çekildi.

CIMG Genel Sekreteri: Şiddetle Kınıyoruz

Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Genel Sekreteri Fatih Sarıkır da saldırıyı şiddetle kınadıklarını duyurdu. Bunun ülkenin birlik ve beraberliğine yeni bir saldırı olduğunu aktaran Sarıkır, ”Şiddetle kınıyoruz, saldırıda mağdur olanların ailelerine de taziyelerimizi iletiyoruz.”dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’te cumartesi akşam 21.00 sıralarında gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, ikisi ağır 4 kişinin yaralanmış, saldırgan olay yerinde vurularak öldürüldü. DEAŞ’ın, yayın organı üzerinden saldırıyı üstlendiği ve saldırganın “askerleri” olduğunu ifade ettiği bildirilmişti. Paris polisi, saldırganın 21 yaşında ve Çeçen kökenli olduğunu açıkladı. Saldırganın Çeçenistan’da doğduğu, 2010’da Fransa vatandaşı olduğu ifade edildi. Saldırganın, emniyet güçlerinin terör şüphelilerinin yer aldığı ‘S Dosyası’nda isminin bulunduğu açıklandı. Fransa’da 2015’ten bu yana terör saldırılarında ölenlerin sayısı 245’e yükseldi.(FK)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler