'Cami Saldırıları'

IGMG Camisine Saldıran Zanlıların Cezaları Açıklandı

Almanya'da Lauffen kentinde İslam Toplumu Milli Görüş’e bağlı Akşemsettin Camisi'ni kundaklayan 3 zanlı  iki ila üç yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Almanya’nın Lauffen kentinde İslam Toplumu Milli Görüş’e (IGMG) bağlı Akşemsettin Camisi‘ne yapılan saldırı ile ilgili Heilbronn Eyalet Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı. Bugün yapılan duruşmada mahkeme “ağır kundaklama” girişiminde bulundukları gerekçesiyle sanıklardan birini 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklardan biri iki buçuk yıl olay anında 18 yaşından küçük olan diğer sanık ise iki yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

Savcı 7 Yıla Kadar Hapis Cezası Talep Etmişti

Savcı iddianamede, zanlıların molotofların atıldığı vakit misafirhanede uyuyan ve son anda kurtulmayı başaran cami imamı ve hanımının ölümünü de göze aldıklarına dikkat çekmiş sanıklar hakkında 5 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezaları talep etmişti. Ancak duruşmada hakim, saldırının imama yönelik olmadığını belirterek, “cinayete teşebbüs suçunun” gerçekleşmediğine hükmetti.

Molotofla Saldırmışlardı

Lauffen Akşemsettin Camisi’nin kundaklanmasından sadece 5 gün önce Almanya’nın Bremen şehrindeki Fatih Camisi’nin duvarlarına küfürlü sloganlar yazılmış, Baden-Württemberg eyaletindeki Ulm kentindeki camiye ise molotof kokteyli atılmıştı. 9 Mart 2018 gecesinde ise Akşemsettin Cami, molotoflu saldırıya uğramış, camide çocukların ders gördüğü sınıflara ve cami imamının ikamet ettiği misafirhaneye giden kapıya atılan molotoflar, kapıda ve yanındaki camda büyük hasar meydana getirmişti.

Saldırının ertesi günü ise “Roja Civan” isimli bir internet sitesinde bir video yayınlanarak saldırının “Kürt gençler tarafından ‘faşist’ Türk devletinin Afrin’deki saldırılarına intikam” olarak düzenlendiği ifade edilmişti. Saldırının üstlenildiği Almanca internet sitesinde terör örgütü PKK ve elebaşısı Abdullah Öcalan’la ilgili içerikler yayınlanıyor.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler