'Almanya'

Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu Göreve Başlıyor

Federal İçişleri Bakanı Seehofer “Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu” üyelerini atadı. Komisyonun 2020 sonbaharda çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Berlin'de "İslam Almanya'ya ait değil." yazılı bir döviz tutan gösterici. Fotoğraf: Foto-berlin.net / Shutterstock.com

Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu (Alm. “Unabhängiger Expertenkreis Muslimfeindlichkeit” – UEM)  İslam düşmanlığına dair güncel ve değişen tutumları analiz ederek, bunların antisemitzm ve benzeri, belli toplulukları hedef alan diğer düşmanca yaklaşımlar ile kesişen noktalarını inceleyecek.

Komisyonun hayata geçirilmesinde bilhassa son aylarda Müslümanları hedef alan ırkçı ve İslam düşmanı terör saldırıları ve saldırı planlarının önemli bir rolü olduğu belirtiliyor. Hükûmet böylece Müslüman karşıtı saldırılardan muzdarip olan veya endişe duyan vatandaşların giderek artan kaygılarını ve korkularını ciddiye aldığı mesajını veriyor.

Federal İçişleri Bakanı Seehofer: “Müslüman düşmanı tutumlar sadece Müslümanlar için değil, toplumsal birliktelik için de bir tehdit arz ediyor. Devletin ve toplumun bunun üzerine daha amaçlı bir şekilde gidebilmesi için Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu’nu hayata geçiriyorum.” dedi.

Seehofer, komisyonun çalışmaları sayesinde Müslüman düşmanlığını teşhis etmek, onunla mücadele etmek ve önlemek için uygulamaya yönelik yaklaşımların ortaya çıkarılacağını kaydetti.

Komisyon Üyeleri

Komisyonun 12 üyesi İçişleri Bakanlığı Sekreteri Dr. Markus Kerber tarafından resmî olarak göreve atandı. Üyelerin Müslüman düşmanlığının içeriği, etkileri ve önlenmesi gibi konularda uzman bilim insanları ve sahadan kişilerden oluştuğu belirtildi.

Komisyon üyelerinin isimleri ise şöyle: Prof. Dr. Iman Attia, Karima Benbrahim, Saba-Nur Cheema, Dr. Yasemin El-Menouar, Prof. Dr. Karim Fereidooni, Prof. Dr. Kai Hafez, Özcan Karadeniz, Prof. Dr. Anja Middelbeck-Varwick, Nina Mühe, Prof. Mathias Rohe, Prof. Dr. Christine Schirrmacher, Dr. Yasemin Shooman.

Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu’nun aynı zamanda Alman İslam Konferansı’nın (Alm. Deutschen Islam Konferenz -DIK)  bugüne kadar ortaya koyduğu sonuç ve görüşlerden yola çıkılarak hayata geçirildiği, ancak DIK’ten bağımsız olarak çalışacağı ve bilgilendireceği ifade edildi. Komisyonunun oluşum ve çalışma şekli belirlenirken ise, bakanlığının antisemitizm ve Roman karşıtlığı komisyonları örnek alındı.

Komisyonun çalışmalarına 2020 sonbaharda başlaması bekleniyor.

 

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler