'Avusturya'

Avusturya’da Camide Silahlı “Sahte Polis” Paniği: Tehdit Etti, Serbest Bırakıldı

Avusturya'da camiye gelen silahlı "sahte polis" durumun anlaşılması üzerine cemaati silahla tehdit etti. Cemaatin yakalayarak polise teslim ettiği şüpheli serbest bırakıldı.

Avusturya’nın Çekya sınırına yakın Freistadt şehrinde Avusturya Linz Islam Federasyonu’na (ALİF) ait bir camiye polis olduğunu iddia ederek giren silahlı bir kişi, cemaat tarafından yakalanarak gelen polislere teslim edildi.

Cumartesi günü yaşandığı belirtilen olayda, camiye giren silahlı bir kişi, polis olduğunu iddia ederek cemaate sorular sormaya başladı. Şahsın daha önce yaşanan bir olay ile ilgili tutarsız sorular sormasından şüphelenen cemaat, sivil kıyafetli kişiden polis kimliğini göstermesini istedi. Cep telefonu üzerinden dijital bir resim gösteren şahsın durumundan şüphelenen cemaat, Freistadt Emniyeti’ni arayarak durumdan haberdar etti. 

Cemaate Silahını Gösterdi

Cemaatin polise haber vermesi üzerine şüphelinin kaçmaya çalıştığı kaydedildi. Orada bulunan vatandaşların buna engel olması üzerine ise “sahte polis” sinirlenerek belindeki silahı gösterip cemaati tehdit etti.

Serbest Bırakıldı

Cemaatin haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen polislerin şüpheliyi önce olay yerinde sorguladığı, daha sonra ise karakola götürüldüğü bildirildi. Ancak şahsın sorgu sonrasında serbest bırakıldığı aktarıldı.(p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler