'Seyahat'

Türkiye’ye Girişlerde Negatif Test Sonucu Gösterme Şartı Kalktı

Türkiye, yayınladığı genelgeyle, sınır girişlerinde negatif sonuçlu Kovid-19 test sonucu ibraz etme şartının aranmayacağını duyurdu.

Fotoğraf: Cihan Demirci - AA.

Türkiye İçişleri Bakanlığının Kovid-19 salgınıyla ilgili “Ülkeye Giriş Tedbirleri” genelgesi sınır kapılarında uygulanmaya başlandı. Genelge uyarınca sınır kapılarından giriş yapanlar için PCR test raporu veya negatif hızlı antijen testi zorunluluğu aranmıyor.

Bakanlıktan Giriş Tedbirleri Açıklaması

Türkiye İçişleri Bakanlığı, korona pandemisi dolayısıyla Türkiye’ye girişlerde uygulanan negatif korona test sonucu ibraz etme şartını kaldırdı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 81 il valiliğine “Ülkeye Giriş Tedbirleri” konulu genelge gönderildiği belirtildi.

Genelgede, Kovid­-19 salgınının yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla yurt içinde olduğu gibi sınır kapılarında uygulanacak kurallar ve önlemlerin, salgının seyrinde yaşanan küresel gelişmeler doğrultusunda belirlendiği ifade edildi.

Daha önce illere gönderilen genelge ile 3 Mart 2022’den itibaren tüm kara, hava, deniz ve demir yolu sınır kapılarında ülkeye girişte uygulanacak tedbirlerin belirlendiği ancak Sağlık Bakanlığının yazısı ve yeni gelişmeler doğrultusunda ülkeye girişte uygulanacak tedbirlerde bazı değişikliklere ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda koronavirüs pandemisi ile ilişkili güncel durum değerlendirilerek, 1 Haziran’dan itibaren tüm sınır kapılarından ülkeye girişlerde, girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içinde yapılmış negatif hızlı antijen testi zorunluluğu aranmayacak.”

Sıla Yolu Yoğunlaşmadan Önce Test Şartı Kalktı

Romanya’dan İstanbul’a yolculuk yapan Vedat Karacan, Kapıkule Sınır Kapısında kendisine sorulması üzerine, uygulamayla sınır kapısından daha hızlı geçiş yaptıklarını söyledi. PCR test raporu ile ilgili daha önce bazı sorunlar yaşadığını ifade eden Karacan, “Bazen internet çalışmadığı zaman belge aktif olmuyor ve beklerken gün burada geçiyordu. Belge telefonumdaydı şarjım bitti ve açılması için bekledim vakit kaybına neden oluyordu. Şimdi geçişlerimiz daha kolay.” diye konuştu.

Almanya’dan gelen Atilla Ateş ise belge zorunluluğunun kaldırılmasıyla sınır kapılarından geçişin daha hızlı olduğunu dile getirdi. Bulgaristan’dan gelen Kadir Şerif ise Edirne’ye sık sık geldiğini belirterek, “PCR testi istenmemesi bizi daha mutlu etti. Kapıdaki işlemlerimizi hallettikten sonra yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan 81 il valiliğine “Ülkeye Giriş Tedbirleri” konulu genelgede Türkiye’ye girişlerde, azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR veya girişten azami 48 saat içinde yapılmış negatif hızlı antijen testi zorunluluğu aranmayacağını bildirilmişti. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler