Açık Oturum

Dr. Yaşar Aydın’la Perspektif Konuşmaları

Tarih, Saat

Cuma, 19 Eylül 2017, Saat: 19:00

Takvimime Ekle 09/19/2017 19:00 AM 09/19/2017 21:00 AM America/Los_Angeles Summary of the event Description of the event Location of the event
Nerede

Colonia-Allee 3, 51067 Köln

Almanya’da 24 Eylül’de gerçekleşecek Federal Meclis Seçimlerinde yaklaşık 1.5 milyon Müslüman seçmenin oy kullanma hakkı var. Bu 1.5 milyonun 1.2 milyonu ise Türkiye kökenli seçmenlerden oluşuyor.

Türkiye ile Almanya arasında giderek artan gerginliğin Türkiye kökenli seçmenler üzerindeki etkileri büyük. Kendilerinden “Almanya’ya daha fazla sadakat” beklenen Türkiye kökenli seçmenler, Alman siyasi partileri tarafından dikkate alınmadıklarını ve kenara itildiklerini hissediyor.

Bir kesim, partilerin Türkiye ve Türkiye kökenlilere yönelik söylemleri nedeniyle seçimi boykot etme niyetinde. Bir kesim, mevcut yerleşik partilerden birinde karar kılmak veya boş da olsa oy vermek gerektiğini, İslam düşmanı AfD’nin oy oranlarının ancak bu şekilde düşebileceğini ileri sürüyor. Bir kesim ise seçimlere olan ilgisini çoktan yitirmiş durumda. Bütün bu farklı siyasi tercihler karşısında Türk seçmeni 24 Eylül sonrasında bekleyenler, siyasi partilerin Türkiye kökenlilere yönelik söylemleri ve Türklerin “siyasi ilgisizliği”ni tartışmak oldukça önemli.

Dr. Yaşar Aydın ile Perspektif Konuşmaları’nın ilk programında Türkiye kökenli seçmenlerin Federal Meclis Seçimleri karşısındaki tutumunu, seçimlere katılım oranlarını ve seçmen kitlesi olarak gücünü konuşacağız.

Programa katılım için konusmalar@perspektif.eu adresine ön kayıt yapılması gerekmektedir. Kontenjan sınırlıdır.

Tarih: 19 Eylül 2017
Saat: 19:00
Yer: Colonia-Allee 3, 51067 Köln

Dr. Yaşar Aydın Hamburg Protestan Yüksekokulu’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Göç, uluslararası ilişkiler ve Türkiye konularında araştırmalar gerçekleştiren Aydın’ın son kitabı “Türkei”, Alman kamuoyunda sıklıkla ve genelde olumsuz bağlamlarda gündeme gelen Türkiye’nin siyasi sistemiyle ilgili bilgiler sunmaktadır.

Dr. Yaşar Aydın’la Perspektif Konuşmaları / Cuma, 19 Eylül 2017, Saat: 19:00
Colonia-Allee 3, 51067 Köln

    "KAYIT" butonuna basarak veya bu siteyi kullanarak, Kullanım Koşulları'nı da kabul etmiş sayılırsınız. Lütfen organizatörün belirlediği adres ve saat bilgilerine dikkat edin.