Dinî Cemaatlerin Perspektifinden Almanya’da İmam Eğitimi

Tarih, Saat

18 Ocak 2019, Saat: 18:00

Takvimime Ekle 05/20/2018 08:00 AM 05/20/2018 10:00 AM America/Los_Angeles Summary of the event Description of the event Location of the event
Nerede

Colonia-Allee 3, 51067 Köln

Perspektif Konuşmaları’nın dördüncü programında üç büyük dinî cemaatin temsilcileri olan Burhan Kesici, Zekeriya Altuğ ve Nurhan Soykan ile “Dinî Cemaatlerin Perspektifinden Almanya’da İmam Eğitimi” konusunu ele alacağız.

İmamlardan Müslümanların entegrasyonunda etkin rol oynamaları ya da Müslüman gençleri “radikalleşme”den korumaları bekleniyor. Yaşadıkları ülkenin dilini konuşmaları, hatta vaaz, hutbe ve sohbetlerini bu dilde yapmaları gibi beklentilerin yanı sıra imamlara sosyal pedagog, manevi rehber, psikolog, arabulucu, namaz kıldırıcı, Kur’an öğreticisi, İslam eğitimcisi, vaiz, hatta idari personel gibi sıfatlar da yüklenmiş durumda. 

Bu beklentileri karşılamak amacıyla Almanya’daki devlet üniversitelerinde açılan İslam ilahiyatı fakülteleri her ne kadar “imam” çıkartma gibi dolaylı bir niyet ortaya koysa da bu modeller Müslüman cemaat nezdinde karşılık bulmuş değil. İmamet, akademiden mezuniyetle elde edilen bir mesleki uzmanlık olmadığı için imamların eğitimi de Müslüman cemaatin beklentilerine ve ihtiyaçlarına göre şekillenmek zorunda. Bu durumda imam eğitimi ağırlıklı olarak Müslüman cemaatin sorumluluğu altında gelişmesi gereken bir alan olarak karşımıza çıkıyor. 

Bu bağlamda Perspektif konuşmasında şu sorular konuşulacak: Almanya’daki Müslüman cemaatlerin kendilerine mahsus imam eğitimi modellerinin içeriği neden ibarettir? Yeterli midir? İmamların eğitimi nerede ve kimler tarafından yapılmalı ve kimler tarafından finanse edilmelidir? Eğitim ve finansman konularında devletin ve dinî cemaatlerin istek ve çekinceleri nelerdir? 


* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Programa katılım için konusmalar@perspektif.eu adresine ön kayıt yapılması gerekmektedir.
Tarih: 18 Ocak 2019
Saat: 18:00
Yer: Colonia-Allee 3, 51067 Köln

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Konuşmacılar:


– Burhan Kesici (Almanya İslam Konseyi)

– Zekeriya Altuğ (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği)

– Nurhan Soykan (Almanya Müslüman Merkez Konseyi)

Dinî Cemaatlerin Perspektifinden Almanya’da İmam Eğitimi / 18 Ocak 2019, Saat: 18:00
Colonia-Allee 3, 51067 Köln

    "KAYIT" butonuna basarak veya bu siteyi kullanarak, Kullanım Koşulları'nı da kabul etmiş sayılırsınız. Lütfen organizatörün belirlediği adres ve saat bilgilerine dikkat edin.