'Yemen'

Yemen’de Kıtlık: Anneler Çocuklarına Bitki Yaprağı Yediriyor

Yemen'de 5 yıldır devam eden iç savaş, ülkede 24 milyon kişiyi yardıma muhtaç hale getirdi. Yardımların ulaşmadığı Yemenliler, çocuklarına bitki yaprağı yedirmek zorunda kalıyor.

Yemen@ AA© Said İbicioğlu @ değişiklikler: Perspektif

Yemen’de 5 yıldır devam eden iç savaş, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre 24,4 milyon Yemenliyi insani yardıma muhtaç hale getirdi. Hem uluslararası sivil toplum kuruluşlarının (STK) hem de BM’ye bağlı yardım kurumlarının dünya genelinde düzenlediği yardım kampanyaları, Yemen’de yaşanan durumu değiştirmeye yetmiyor.

Ülke içerisinde göçün oldukça fazla yaşandığı Yemen’de insani yardımların dağıtımındaki sıkıntılar, binlerce kişiye yardımların ulaşmamasına neden oluyor.

Yemen’in Hacca ilinin Hadra ilçesinden 10 çocuğu ile birlikte Husilerin kontrolündeki Sana’ya göç eden Zehra Muhammed Ali, kendilerine şu ana kadar hiçbir insani yardımın ulaşmadığını söyledi. Zehra Muhammed Ali yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bütün uluslararası yardım kuruluşları bizden uzaklarda yardım dağıtıyor. Bizim köyümüze gelmiyor hiç. Ne yiyeceğimiz var ne oturacak halımız. Yardım kuruluşları yakınımızdaki köylere gidiyor. Burada ne gıda kuruluşları ne de sağlık kuruluşları var, hepsi parayla. Biz dağlardan topladığımız yaprakları yiyoruz.”

BM Yemen İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), geçen yıl ekim ayına kadar ülke genelinde milyonlarca muhtaç insanı desteklemek için gereken 3 milyar doların yüzde 70’ini bulduğunu açıkladı.

Son 4 Yılda 85 bin Çocuk Açlıktan Ölmüş Olabilir

İngiliz yardım kuruluşu Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children) tarafından şubat ayında yayınlanan rapora göre, Yemen’de 2015 yılından beri 85 bin çocuğun açlıktan öldüğünün tahmin edildiği açıklanmıştı. Birleşmiş Milletler’e göre ise saldırıların yoğunlaştığı Hudeyde şehrinde sadece son 6 ayda yarım milyondan fazla çocuk evlerini terk etmek zorunda kaldı. (P,TRT)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler