'Avusturya'

Avusturya’da Camilerin Açılması İçin 15 Maddelik Plan

Avusturya İslam Toplumu (IGGÖ) tarafından yayımlanan camilerin 15 Mayıs’tan itibaren kademeli şekilde açılması için 15 maddelik plan yayınlandı.

6 Mayıs 2020 admin
© Kagan Kaya@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Avusturya’ya koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle camilerin de açılması gündemde. Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) camilerin açılması için 15 Mayıs itibariyle geçerli olacak 15 Maddelik plan yayımladı. Plan, hükümetin tedbir tavsiyelerini göz önünde bulundurarak camilere yapılan tavsiyeleri kapsıyor. IGGÖ Başkanı Ümit Vural, 15 Mayıs’ta açılacak camilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Vural, belirli özelliklere sahip camilerin açılacağını, yalnızca sabah, öğle ve ikindi namazlarının cemaatle kılınmasına izin verileceğini belirterek, bayram, cuma ve teravih namazlarının bu ramazanda kılınmasının mümkün görünmediğini aktardı.

Cemaatin kendi seccadelerini beraberinde getirmesi gerektiğini kaydeden Vural, 10 metrekareye bir kişi gelecek şekilde camiye girişlere izin verileceğini, iki metre sosyal mesafe kuralına dikkat edileceğini dile getirdi. Vural, olası bir durumda ulaşmak için cami cemaatinin iletişim bilgilerinin alınacağı bilgisini paylaşarak, her cami girişinde dezenfektan bulundurulması gerektiğinin de altını çizdi. Camilerin abdesthanelerinin kapalı tutulacağını söyleyen Vural, maske kullanımının en önemli kurallardan biri olduğunu vurguladı.

Avusturya’da Sınır Kontrolleri Uzatıldı

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan bazı önlemleri gevşetmeye başlayan Avusturya’da, sınır kontrolleri 31 Mayıs’a kadar uzatıldı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, son olarak 7 Mayıs’a kadar uzatılan sınır kontrolü uygulamasının bir kez daha uzatılarak 31 Mayıs’a kadar süreceği kaydedildi. Avusturya’daki koronavirüse yakalanmış vaka sayısı 15 bin 626, can kaybı ise 608 olarak açıklandı. (AA, P)

IGGÖ TARAFINDAN YAYINLANAN KILAVUZA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.
TIKLA
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler