Açık Oturum

Irkçılığın Yansıma Alanı Olarak Müslüman Kadın

Çevrimiçi Perspektif Konuşmaları

Tarih, Saat

Çarşamba, 1 Temmuz 2020, Saat: 17:30

Takvimime Ekle 07/01/2020 17:30 AM 07/01/2020 19:30 AM America/Los_Angeles Summary of the event Description of the event Location of the event
Nerede

Çevrimiçi

Çevrimiçi Perspektif Konuşmaları’nın ikincisi, Marwa el-Sherbini’nin ölüm yıldönümünde, “Irkçılığın Yansıma Alanı Olarak Müslüman Kadın” konusuyla gerçekleşiyor.

Açık oturumda Elif Köroğlu, “Avrupa Medyasında İslam Karşıtı İmgeler ve Müslüman Kadın” hakkında konuşurken; Avusturya’da Dokustelle’den Elif Adam, “Müslüman Kadınlara Yönelik Irkçılıkla Mücadelede Sivil Toplumun Önemi”ne değinecek. Dr. Burcu Uysal ise ırkçı ayrımcılığa maruz kalan kadınlar için “Ayrımcılık Travmasıyla Baş Etme Yolları”nı anlatacak.

Zoom üzerinden düzenlenecek program, kadın-erkek herkese, ırkçılığı şahsen tecrübe edip etmediği fark etmeksizin açıktır.

Programa katılım için konusmalar@perspektif.eu adresine ön kayıt yapılması gerekmektedir. Kayıt olanlara programdan önce katılım için Zoom giriş bilgileri gönderilecektir. Kontenjan sınırlıdır.

Tarih: 1 Temmuz 2020
Saat: 17:30
Platform: Zoom

Siyaset bilimci olan Elif Köroğlu, Leibniz Üniversitesinde medyada Müslüman karşıtlığı konusunda doktora çalışmasını sürdürmektedir.

Avusturya’da Müslüman karşıtı ırkçı ayrımcılık vakalarının dökümentasyonunu yapan Dokustelle’nin kurucusu olan Elif Adam, Viyana Üniversitesinde Kültür ve Sosyal Antropoloji eğitimi almıştır.

Dr. Burcu Uysal, İbn Haldun Üniversitesinde doktora öğretim üyesidir. Göç psikolojisi ve travma alanında uzman olan Uysal, ırkçı ayrımcılığın psikolojik etkileri alanında çalışmalar yapmıştır.

Irkçılığın Yansıma Alanı Olarak Müslüman Kadın / Çarşamba, 1 Temmuz 2020, Saat: 17:30
Çevrimiçi

    "KAYIT" butonuna basarak veya bu siteyi kullanarak, Kullanım Koşulları'nı da kabul etmiş sayılırsınız. Lütfen organizatörün belirlediği adres ve saat bilgilerine dikkat edin.