Çevrimiçi Oturum

Dünyanın Dengesini Bozduk, Peki Ya Şimdi?

Allah'ın dünyaya koyduğu muhteşem mizan, insan eliyle bozuluyor. Peki Müslümanların iklim krizi ile mücadelede görevleri neler? İklim krizini Müslüman perspektifinden nasıl okuyabiliriz? Prof. Dr. İbrahim Özdemir ve Dr. Ayşe Almıla Akca ile "Çevrimiçi Perspektif Konuşmaları"nda buluşuyoruz.

Tarih, Saat

7 Haziran 2024, Cuma | Saat: 18:00 (Berlin Saatiyle)

Takvimime Ekle 06/07/2024 06:00 PM 06/07/2024 06:00 PM Berlin/Germany Dünyanın Dengesini Bozduk, Peki Ya Şimdi? Description of the event Zoom
Nerede

Zoom

 

İklim krizi (ya da diğer bir deyişle iklim felaketi) kapımızda. Allah’ın dünyaya koyduğu muhteşem mizan, insan eliyle bozuluyor. Peki Müslümanların iklim krizi ile mücadelede görevleri neler?

Çevrimiçi Perspektif Konuşmaları’nda bu kez Müslüman perspektifinden iklim krizini konu ediniyoruz. İklim felaketini Müslüman perspektifinden nasıl okuyabilir ve nasıl bir yol haritası geliştirebiliriz? Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) Dünya İçin İnanç Girişimi çatısı altında yürütülen ve dünyadaki Müslüman düşünce liderlerinin öncülüğünde hazırlanan “Mizan: Dünya ile Bir Sözleşme” metninin yazarlarından Prof. Dr. İbrahim Özdemir ve Innsbruck Üniversitesi İslam İlahiyatı ve Din Pedagojisi Bölümü’nden Dr. Ayşe Almıla Akca ile iklim krizine Müslüman perspektifinden bakmayı deneyeceğiz.

Zoom üzerinden düzenlenecek programa kayıt için aşağıdaki formu doldurabilir ya da konusmalar@perspektif.eu adresine e-posta gönderebilirsiniz. Kayıt olanlara programdan önce katılım için Zoom giriş bilgileri gönderilecektir. Kontenjan sınırlıdır.

Tarih: 7 Haziran 2024
Saat: 18:00 (Berlin saatiyle)
Platform: Zoom

Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. İbrahim Özdemir, ağırlıklı olarak çevre felsefesi, çevre ahlakı, çevre-din, çevre-kültür ve çevre bilinci konularında çalışmaktadır. Harvard Üniversitesi, Hartford Seminary, (ABD) Cape Town Üniversitesi (Güney Afrika), Gadjah Mada Üniversitesi (Endonezya), Abo Turku Akademisi Üniversitesi (Finlandiya) gibi çeşitli üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak bulunan Özdemir, Ağustos 2015’te yayımlanan İslam İklim Değişikliği Deklarasyonu’nu hazırlayan ekipte yer aldı. Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Hasan Kalyoncu Üniversitesi kurucu rektörüdür

Dr. Ayşe Almıla Akca, Almanya’da İslami dinî bilginin, Müslümanların dinî hayatlarının ve dinî pratiklerin toplumsal tezahürü ile ilgili çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Akca Innsbruck İslam İlahiyatı ve Din Pedagojisi Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olarak araştırmalarına devam etmektedir.

Dünyanın Dengesini Bozduk, Peki Ya Şimdi? / 7 Haziran 2024, Cuma | Saat: 18:00 (Berlin Saatiyle)
Zoom

    "KAYIT" butonuna basarak veya bu siteyi kullanarak, Kullanım Koşulları'nı da kabul etmiş sayılırsınız. Lütfen organizatörün belirlediği adres ve saat bilgilerine dikkat edin.