'Kurban Kampanyası'

Hasene Derneği’nden 100 Ülkede Kurban Kampanyası

Hasene Derneği 2019 Kurban Kampanyası ile 100 ülke ve bölgede kurban yardımı ulaştıracak. Milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı amaçlayan kampanyanın bu seneki sloganı “Bir kurban bin şükre vesile”.

Hasene Derneği,’nin 100 ülkede yürütülmesi planlanan kurban kampanyasında milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor. Kampanyada fakirlik oranının yüksek olduğu ülkelere ağırlık veriliyor. Kıtlık, açlık ve savaş mağduriyetini yaşayan kimselerin olduğu ülke ve bölgelere gidiliyor. Kampanya Türkiye’de 35 ilde, Balkanlar, Asya ve Afrika ülkeleri ve Güney Amerika ülkelerinde yürütülmesi planlanıyor. Kafkaslar ve Ortadoğu ülkeleri de kampanyanın yürütüleceği ülke ve bölgeler arasında yer alıyor.

“Detaylı Bir Çalışma Süreci Geçirdik”

Kampanya süreci ile ilgili Perspektif’e bilgi veren Hasene Derneği Başkanı Mesut Gülbahar, kurban kesim ve dağıtımlarının yapılacağı ülkelerdeki partner kurumların araştırılmasından, kurban hisse fiyatlarının tespitine, gözlemcilerin belirlenmesine varana kadar detaylı bir çalışma süreci geçirdiklerine dikkat çekti. Avrupa’nın 10 ülkesinden, Kanada, Avustralya ve Türkiye’den gözlemci olarak katılacak kişilerin tespitlerinin yapıldığını aktaran Gülbahar, “Görev yapılacak her ülke için bir ülke sorumlusu tespit ediliyor. Bu ülke sorumluları aynı ülkede görev yapacak gözlemcilerden ve resmi işlemlerin ve organizenin takibinden sorumlu tutuluyor. Bütün gözlemciler organizenin sağlıklı yürüyebilmesi ve yapılması gerekenlerin takibi hususunda bilgilendirme seminerlerinden geçiriliyor.”dedi.

450 Gözlemcinin Görev Yapması Bekleniyor

Gözlemciler seçilirken de belli kriterlerin dikkate alındığına vurgu yapan Gülbahar, bu kişilerin gidilecek ülkenin dilinin konuşması, temsil kabiliyetinin olması, organize yürütme kabiliyetine sahip olması, kurban kampanyasının tanıtımı noktasında aktif görev alması gibi kriterler bağlamında seçildiğini belirtti. Farklı yaşam tarzlarını görüp hayata daha farklı bir bakış açısı kazanmaları için bilhassa Avrupa’da doğup büyüyen gençlerin görevlendirildiğini aktaran Hasene Derneği Başkanı,  bu sene 450 gözlemcinin görev yapmasının planlandığını duyurdu.

Hasene Derneği’nin 4 kıtada yürüttüğü kampanyada ihtiyaç sahiplerinin yoğun bulunduğu bölgeler tercih ediliyor. Hasene’nin 2019 Kumanya Kampanyası‘nda da ardımlar 55 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler