'Arjantin'

Hasene Derneği’nden Arjantin’de Ramazan Yardımı

Hasene Derneği, Arjantin'de ramazan ayı öncesi gıda kumanyası yardımında bulunuyor. Dernek, 600 koli kumanya Buenos Aires’de, 300 koli kumanya da Cordoba şehrinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

30 Nisan 2019 admin
@AA değişiklikler: Perspektif

Hasene Derneği 2019 Kumanya Kampanyası ile 55 ülkeye kumanya yardımı ulaştırıyor. Ramazan ayı öncesi öncesi on binlerce ihtiyaç sahibi ailenin sofrasına katkı yapmayı amaçlayan kampanyanın bu seneki sloganı “Bir kumanya bin sevince vesile”

Arjantin’de 900 Koli Kumanya Dağıtılacak

Hasene Derneği, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’deki Arjantin İslam Merkezinde de ihtiyaç sahiplerine gıda kumanyası dağıtmaya başladı. Cuma gününe kadar sürecek kumanya kampanyasında 600 koli kumanya Buenos Aires’de, 300 koli kumanya da Cordoba şehrinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Arjantin İslam Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Gemal el Sayer, “90 yıllık bir kurum olan İslam Merkezi olarak dini, kültürel ve sosyal aktiviteler ve esasında helal gıda belgelendirmesi üzerinde çalışıyoruz. Çok şükür ki, her yıl olduğu gibi Müslümanlara gıda yardımı yapabilmek için Hasene ile çalışıyoruz” dedi.

Arjantin’de yaklaşık 400 bin Müslüman’ın bulunduğunu belirten Sayer, “8 yıldır çalıştığımız Hasene ile en çok ramazan ve kurban yardımları yapıyoruz. Bu yıl da hem Müslümanlara hem de farklı dine mensup olanlara gerekli yardımları ulaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Amacımız Mazlum ve Mağdurlara Ulaşabilmek”

Hasene Derneği (Türkiye) Başkanı Abdullah Erbay da”Amacımız mazlum ve mağdurlara ulaşabilmek. Bu sadece Afrika veya Uzak Doğu’yla sınırlı değil. Latin Amerika ülkelerinde de ihtiyaç sahipleri olduğunu biliyoruz. Onlara ulaşmak ve onlarla kardeşlik duygularımızı geliştirmek istiyoruz.”dedi.  Erbay, Latin Amerika’daki Müslümanlarla bir araya gelmenin ayrı bir duygu olduğunu söyleyerek “Geçen sene Almanya’da Latin Amerika Konferansı düzenlendi. Bölgedeki birçok ülkeden temsilciler davet edildi, yaşanan sıkıntılar ve imkanlar ele alındı. Daha sonra da Türkiye ayağı gerçekleşti. İnşallah zamanla bu iletişim ve birlikte çalışma Latin Amerika ülkeleriyle artacaktır.” diye konuştu.

Hasene Derneği 4 Kıtada İhtiyaç Sahiplerine Yardım Götürüyor

Hasene Derneği’nin 4 kıtada yürüttüğü kampanyada ihtiyaç sahiplerinin yoğun bulunduğu bölgeler tercih ediliyor. İç savaşın kıskacındaki Yemen, sel felaketinin yaşandığı Mozambik gibi aciliyet kesbeden ülke ve bölgeler önceleniyor. (P,AA)

 

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler