'Kovid-19'

Almanya’da Kovid-19 Kısıtlamaları Protesto Edildi

Almanya’nın başkenti Berlin’de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) önlemlerini protesto etmek amacıyla yapılan izinsiz gösteride polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Almanya Kovid-19 tedbirleri protesto edildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) önlemlerini protesto etmek amacıyla yapılan izinsiz gösteride polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Rosa-Luxemburg Meydan’ında izinsiz toplanan yüzlerce kişi, Kovid-19 tedbirlerini protesto etti. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve çevre yollarını da trafiğe kapattığı izinsiz gösteride, protestocular ellerinde “Alman Anayasası”, “Hayatımı geri istiyorum”, “Anayasal hakları koruyun” ve “Özhürlük her şey değildir; fakat özgür olmadan her şey hiçbir şeydir” yazılı dövizler taşıdı. Protestocular, Alman hükümetinin Kovid-19 kısıtlamalarıyla anayasadaki temel hakları ihlal ettiğini savundu.

Kovid-19 protestocularının maskeleri

Kovid-19 protestocularının gösteride kullandıkları ilginç maskeler dikkat çekti.

Protestoculardan bazılarının sosyal mesafeye dikkat ederek maske kullandığı görülürken, bir kısmının ise herhangi bir koruyucu önlem almadığı dikkat çekti. Protestoculardan bazılarının ise yerlerde oturarak, ellerinde Nazilere karşı direnişin sembolü olan beyaz gül taşıdığı gözlendi.

Hoparlörlerden birçok kez Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan 1,5 metre sosyal mesafe kuralını hatırlatan ve göstericilerin alandan ayrılmasını isteyen polis, kurala ve çağrılara uymayan çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Polis, protesto hakkında yaptığı açıklamada 100’ün üzerinde kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Öte yandan Baden-Württemburg eyaletinin Stuttgart kentindeki Schlossplatz Meydanı’nda da yaklaşık 500 kişinin Kovid-19 önlemlerini protesto ettiği bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kovid-19 kapsamında alınan önlemlerin yavaş yavaş azaltılacağını duyurmuştu. Merkel, yaptığı açıklamada bazı mağazaların 20 Nisan ve okulların ise 4 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak açılacağını belirtmişti. Ayrıca okullar, hayvanat bahçeleri, kütüphaneler ve müzelerin 4 Mayıs’tan itibaren kademeli bir şekilde açılabileceği belirtilmişti. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler