Açık Oturum

Hanau’nun Ardından: Irkçı Saldırıların Etkileriyle Başa Çıkmak

Çevrimiçi Perspektif Konuşmaları

Tarih, Saat

Cumartesi, 16 Mayıs 2020, Saat: 12:00

Takvimime Ekle 05/16/2020 12:00 AM 05/16/2020 13:30 AM America/Los_Angeles Summary of the event Description of the event Location of the event
Nerede

Çevrimiçi

Almanya’nın Hanau şehrinde 19 Şubat’ta T.R. isimli saldırgan, Ferhat Unvar, Gökhan Gültekin, Hamza Kurtović, Said Nesar Hashemi, Mercedes Kierpacz, Sedat Gürbüz, Kaloyan Velkov, Vili Viorel Păun, Fatih Saraçoğlu ve Gabriele R.’yi öldürdü. Kurbanlardan dokuzu üç farklı kafede bulunuyordu; biri ise saldırganın annesiydi. Saldırgan intihar etmeden önce arkasında ırkçı ifadelerle dolu bir manifesto bıraktı.  

Saldırının hemen ardından patlak veren koronavirüs salgını, saldırının Müslüman toplum üzerindeki etkileri hakkında konuşmayı, bir araya gelmeyi ve yan yana durup dayanışma sergilemeyi büyük oranda engelledi. Çevrimiçi Perspektif Konuşmaları’nın ilk programında herkesi Hanau Yabancılar Meclisi Başkanı Selma Yılmaz-İlkhan ve Hanau İslam Cemiyeti İmamı Macit Bozkurt ile Hanau saldırısının etkileri hakkında konuşmaya çağırıyoruz.

Programa katılım için konusmalar@perspektif.eu adresine ön kayıt yapılması gerekmektedir. Kayıt olanlara programdan önce katılım için Zoom giriş bilgileri gönderilecektir. Kontenjan sınırlıdır.

Tarih: 16 Mayıs 2020
Saat: 12:00
Platform: Zoom

Siyasal ve Sosyal Bilimci Selma Yılmaz-İlkhan, Hanau Belediye Meclisi’nin bir üyesidir. Yilmaz-İlkhan aynı zamanda 5 senede bir Alman vatandaşı olmayan Hanaulular tarafından seçilen Yabancılar Meclisi’nin de başkanlığını yapmaktadır.

Sosyolog ve İslam Bilimci Macit Bozkurt, Hanau İslam Derneği’nde imamlık yapmaktadır.

Hanau’nun Ardından: Irkçı Saldırıların Etkileriyle Başa Çıkmak / Cumartesi, 16 Mayıs 2020, Saat: 12:00
Çevrimiçi

    "KAYIT" butonuna basarak veya bu siteyi kullanarak, Kullanım Koşulları'nı da kabul etmiş sayılırsınız. Lütfen organizatörün belirlediği adres ve saat bilgilerine dikkat edin.