'Hanau Saldırısı'

Hanau Yabancılar Meclisi Başkanı: “Artık Aşırı Sağa Karşı Gerekli Adımlar Atılsın”

Hanau'da 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili Perspektif'e konuşan Hanau Yabancılar Meclisi Başkanı Selma Yılmaz-İlkhan bunun Almanya ve Avrupaya ders olması gerektiğini söyledi.

@AA değişiklikler Perspektif

Almanya’nın Hanau şehrinde iki nargile kafeye düzenlenen ve soruşturma kaynaklarını ırkçı motifli olabileceği üzerinde durdukları silahlı saldırının yankıları sürüyor.

Aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybetti sadırı ile ilgili Perspektif’e konuşan Hanau Yabancılar Meclisi Başkanı Selma Yılmaz-İlkhan, şehir olarak şok içerisinde olduklarını söyledi. Şehirde uzun zamandır giderek artan ırkçılığın işaretlerini Yabancılar Meclisi olarak da farkettiklerin belirten Yılmaz-İlkhan, “Hanau genel itibariyle yabancıların yoğun yaşadığı bir şehir. Sokakta bazı havaları sezmeye başlamıştık. Bunu da yetkililere bildirmiştik. Ayrıca eyalet seçimlerinde AfD’nin fazla oy alması, aşırı sağ partinin yükselişe geçmesi gibi bazı işaretleri de aldık. Ama yani bu denli olabileceğini gerçekten beklemiyorduk.” dedi.

“Artık Aşırı Sağa Karşı Gerekli Adımlar Atılsın”

Almanya çapında aşırı sağ motifli bir saldırıda tarihte ilk kez 11 kişi birden hayatını kaybettiğine dikkat çeken Selma Yılmaz-İlkhan “Bu işin kesinlikle gerek Yabancılar Meclisi olarak, gerekse siyasi çalışmalarımız açısından peşini bırakmayacağız.“ diye kaydetti.

Yabancılar Dairesi Başkanı Selma Yılmaz-İlkhan sözlerini şöyle sürdürdü : “Hanau olarak bu olay bizi derinden vurdu. Kesinlikle üzerine gidilmesi gereken bir durum. Bazı şeylerin düzelmesini umuyorum. Mesela polisin içerisindeki ırkçıların temizlenmesini bekliyoruz. Yapılan ayrımcılıkların artık kaldırılmasını istiyoruz. Ümidim bu olayın Hanau’a, Hessen’e, Almanya’ya, Avrupa’ya ders olması ve gerekli adımların atılması.“ ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızı Camiye Götürmeye Korkuyoruz”

Daha önce yaşanan ırkçı saldırılara da dikkat çeken Hanau Yabancılar Meclisi Başkanı, Christchurch ve Halle’de yaşanan saldırılardan sonra irtibata geçtikleri bölgedeki cami yetkililerin kendilerine korktuklarını söylediğini hatırlattı. Yılmaz-İlkhan, “Cuma namazlarına gitmeye korkuyoruz çocuklarımızı hafta sonu camiye götürmeye korkuyoruz.” dediklerini aktardı. Camilere yönelik tehditlerle ilgili de bugün şehirdeki Emniyet Müdürü’nün de katılacağı camilerle ortak bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler