'Almanya'

Hanau’da Türklerin de Öldüğü Silahlı Saldırıda Aşırı Sağ Şüphesi

Hanau’da iki nargile kafeye düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili ırkçı motivasyon iddiaları söz konusu. Bild Gazetesi’ne göre saldırgan arkasında aşırı sağcı görüşlerini açıkladığı bir itiraf videosu ve mektubu bıraktı. Olay yerinden bir görgü tanığı Perspektif’e konuştu.

20 Şubat 2020 admin

Almanya’nın Hanau kentinde iki iş yerine düzenlenen silahlı saldırının detayları beli olmaya başladı. Aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren kişinin Tobias R. olduğu kaydedildi. Bild gazetesinde yer alan habere göre Tobias R’nin saldırıyı aşırı sağcı motifle gerçekleştirdiği iddia edildi. Haberde saldırganın avcılık belgesi sahibi olduğu ve ardında bir mektup ile video bıraktığı belirtildi. Saldırganın mektupta, “Almanya’dan çıkarılamayanların yok edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Kesselstadt’taki ikinci saldırıya 500 metreden az bir mesafede oturan Ahmet Bey (ismi redaksiyon tarafından değiştirilmiştir), saldırıyla ilgili Perspektif’e konuştu. Gece boyunca evlerinin üzerinde helikopterlerin uçtuğunu söyleyen Ahmet Bey Kesselstadt’taki ikinci saldırıda hayatını kaybedenlerden ikisini, yaralananlardan ise birini tanıyor. “Vefat edenlerden ikisini tanıyoruz. Biri 18 yaşında, diğeri 30’lu yaşlarda Türk gençleri. Söz konusu nargile kafe de Türk gençlerin yoğun olarak gittiği bir yer. Hanau’da böyle bir şiddet olayını asla beklemezdik. Burası yabancı nüfusun fazla olduğu, bizim bilgimize göre aşırı sağcıların fazla olmadığı bir yer. Saldırı neden yapıldı bilmiyoruz, şoktayız.”

“Cuma Namazları Kalabalık, Camilerimiz Açık”

Ahmet Bey, aşırı sağ motifin kesinleşmesi durumunda Hanau’daki camilerle ilgili ek güvenlik önlemleri alınması için başvuruda bulunmayı düşündüklerini de belirterek: “Cuma namazları kalabalık, camilerimiz açık. Bu anlamda bir güvencemiz yok. Saldırıda ırkçı motif kesinleştiğinde ona göre adım atılması gerek. Bugün Hanau şehir merkezinde bir protesto gösterisi düzenleneceğini öğrendik. Oraya katılacağız.”

İki Ayrı Kafeye Saldırı Gerçekleştirildi

Güney Hessen Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, saldırı, Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau’da saat 22.00’de, Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı nargile kafede gerçekleştirilmişti. Ağır yaralanan bir kişinin hastanede yaşamını yitirmesiyle saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9 oldu. Saldırıda 5 kişinin de yaralandığı ifade edildi.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler