'Almanya'

Hanau’da Silahlı Saldırılarda 9 Ölü: Kurbanlar Arasında Türkler De Var

Almanya’nın Hessen eyaletindeki Hanau şehrinde iki nargile kafeye düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Polis saldırı zanlısının evinde ölü bulunduğunu, zanlının evinde bir cesedin daha olduğunu bildirdi.

20 Şubat 2020 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Güneydoğu Hessen-Offenbach Polis Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre Hanau’da Çarşamba akşamı saat 22.00 sularında iki farklı yerde silahlı saldırı meydana geldi. İlk saldırı Heumarkt’ta gerçekleştikten sonra, Kurt-Schumacher-Platz mevkinde ikinci nargile kafeye de silahlı saldırı gerçekleşti. Polis arama çalışmalarını genişletirken, soruşturma Kriminal Polis tarafından üstlenilmiş durumda.

Kesselstadt yakınlarında kaçmakta olan bir otomobili bildiren görgü tanıklarının ifadeleriyle güvenlik güçleri Perşembe sabahı bir adresi abluka altına aldı ve özel birliklerle evi aradı. Aranan evde iki ceset bulundu. Cesetlerden birinin büyük bir ihtimalle saldırının zanlısına ait olduğunu belirten Güneydoğu Hessen-Offenbach Polis Merkezi, başka bir faile dair kanıt bulunmadığını açıkladı. Aranan evde bulunan cesetlerle birlikte ölü sayısının 11 olduğu ifade ediliyor.

Sabah saatlerinde Twitter hesabından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. “Bugün düşünceler(imiz) sabah korkunç bir suçun işlendiği Hanau’daki insanlarla birlikte.” diyen Seibert, yaralılara şifa diledi.

Hanau Yabancılar Meclisi Başkanı Selma Yılmaz-İlkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu an için bilinen tek şeyin yaralıların çoğunun Türk uyruklu olduğunu söyledi. “Bu saldırının arkasında kimler ve kimin olduğunu şu an için söylememiz veya speküle etmemiz doğru olmayacaktır.” diyen Yılmaz-İlkhan Hanau halkından sağduyulu olup olayın açıklığa kavuşmasında yardımcı olmalarını talep etti.

IGMG Hanau Gençlik Teşkilatı Başkanı Ersin Kacamaz da sosyal medya hesabında “ortada çok fazla bilgi kirliliği bulunduğunu” belirtti. Saldırının arka planı ve failin/faillerin motivasyonu henüz bilinmiyor. (P)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler